Katastar u Tivtu ponovo otvoren

Kancelarije su bile duže vrijeme zatvorene, još od kada su kraje prošle godine u akciji policije i Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje u nezakonitosti i mahinacije prilikom upisivanja državne imovine u pojasu morskog dobra kao privatne, uhapšeni direktor Uprave za nekretnine Crne Gore Dragan Kovačevič i načelnica tivatskog katastra Ana Lakićević te još nekoliko sa njima povezanih lica

7618 pregleda 3 komentar(a)
Prostorije katastra u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Prostorije katastra u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Područno odjeljenje Uprave za nekretnine u Tivtu počelo je ponovno da radi sa strankama.

Kancelarije tivatskog katastra koji sada ponovno sa stranakama radi svakog radnog dana u vremenu od 8 do 11 časova, bile su duže vrijeme zatvorene, još od kada su kraje prošle godine u akciji policije i Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje u nezakonitosti i mahinacije prilikom upisivanja državne imovine u pojasu morskog dobra kao privatne, uhapšeni direktor Uprave za nekretnine Crne Gore Dragan Kovačevič i načelnica tivatskog katastra Ana Lakićević te još nekoliko sa njima povezanih lica.

Zbog višemjesečnog nefunkcionisanja katastra u Tivtu građani, privreda i institucije u tom gradu trpjeli su veliku štetu jer bukvalno nisu mogli da u administratovnom smislu, raspolažu sopstvenim nekretninama niti da završe nijednu upravo-pravnu radnu u vezi sa svojom nepokretnom imovinom.

Mnogi upravni predmeti koji su prošle godine pokrenuti pred tivatskim odjeljenjem UZN ostali su netaknuti.

Brojna obraćanja nezadovoljnih građana, ali i Opštine Tivat koja je prije dvadesetak dana zvanično zatražila od resornog Ministarstva finansija da se konačno otvore kancelarije katastra u Tivtu, nisu urodila plodom.

Tek nakon što je prije pet dana u Tivtu boravio premijer Zdravko Krivokapić koji je na pitanje novinara zašto katastar još ne radi, kazao da i to njega iznenađuje jer je mislio da je taj problem riješen, kancelarije područnih odjeljenja UZN Crne Gore u najmanjoj bokeljskoj opštini su prekjuče ponovno otvorene.

Krivokapić je inače, objasnio da su u proteklom periodu imali problema da nađu pravo kadrovsko riješenje za novog načelnika UZN u Tivtu Iida je to dijelom, bio razlog višemjesečnog nerada ove institucije.

“Želimo da nađemo pravu osobu koja će odgovoriti svom zadatku u tivatskom katastru. U proteklom vremenskom peridu je istaknut jedan neprimjereni stav da je neko kao službenik u administracijim nezadovoljan sa platom na toj poziciji od 600 eura, a to je onda kao razlog za potencijalnu zloupotrebu položaja i korupciju. Mi smo se opredijelili kao Vlada da stepen tolerancije na korupciju bude nula. Nedopustivo je da neko obavlja javnu fuinkciju a da to koristi za privatno bogaćenje, ili činjenje usluga i usltupaka svojim rođacima, kumovima ili nekim investitorima. Ovo je obaveza odgovornog obavljanja državnog posla, a ne da radeći državni posao ostvarite bilo kakve privatne benefite.”, kazao je prije pet dana u Tivtu Krivokapić.

Bonus video: