Veći broj letova za Beograd i Ljubljanu

Povećanje sezonskih linija ka Podgorici i Tivtu najavili srpska i poljska aviokompanija

5538 pregleda 9 komentar(a)
Aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković

Srpska nacionalna aviokompanija Air Serbia, koja nakon prizemljivanja aviona crmogorske nacionalne kompanije Montenegro Airlines jedina saobraća na linijama između Crne Gore i Srbije, najavila je da će počev od 1. aprila povećati broj rotacija na letovima iz Beograda za Podgoricu, odnosno Tivat.

Ukupno će primjenom novog rasporeda, Air Serbia imati 24 sedmične leta na linijama između dvije države, od čega 15 za Podgoricu, a devet za Tivat.

Air Serbia će od početka narednog mjeseca imati svaki dan dva dnevna leta za Podgorici, osim ponedjeljkom kada će biti jedan dnevni let, odnosno petka kada će biti tri rotacije. Jutarnje letove obavljaće turbolelisni avioni tipa ATR-72, dok će u popodnevnim terminima na ovoj liniji saobraćati veći, mlazni avioni tipa airbus A319.

Od 12. aprila biće uveden i drugi dnevni let ponedjeljkom za Podgoricu sa A319. Za Tivat će Air Serbia letjeti takođe svakog dana, jednom dnevno, uz drugi dnevni let petkom i nedjeljom. Svi letovi su sa ATR-72, osim jednog leta ponedjeljkom, petkom i nedjeljom koji je sa A319.

Inače, poljska nacionalna avikompanija LOT najavila je da će od 29. maja uvesti sezonsku liniju između Podgorice i Ljubljane. Linija će saobraćati svake subote, do 2. oktobra. Na ovaj način Crna Gora će obnoviti redovnu aviopovezanost sa Slovenijom koja je prekinuta od kraja decembra prošle godine kada je MA presotao da leti. Linija iz Podgorice za Ljubljanu inače, bila je jedna od uspješnijih za prizemljenu crnogorsku državnu aviokompaniju.

Bonus video: