radni sastanak sa opštinskim čelnicima

Ministri u Boki: Problemi u postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda

Razmatrana su moguća rješenja, koja će biti predmet detaljne zajedničke analize u predstojećem periodu na lokalnom i državnom nivou

2663 pregleda 3 komentar(a)
Foto: MEK
Foto: MEK

Ministri finansija, ekonomskog razvoja i ekologije - Milojko Spajić, Jakov Milatović i Ratko Mitrović, održali su radni sastanak sa predsjednicima opština Kotor, Tivat i Herceg Novi - Vladimirom Jokićem, Željkom Komnenovićem i Stevanom Katićem, kao i sa predstavnikom Opštine Budva Slavkom Đukanovićem.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, razgovarano o aktuelnoj finansijskoj situaciji u pomenutim opštinama sa posebnim osvrtom na problematiku u vezi sa postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda, preduzećem Vodacom i aranžmanom sa KfW bankom.

Utvrđeno je postojanje nekoliko ključnih problema, a odnose sa na funkcionalnost samih postojenja, finansiranje, loše upravljanje i nadzor nad samim projektima u vezi sa PPOV.

"Kako su predsjednici opština upoznali ministre, postrojenje u Tivtu, za Tivat i Kotor, nije operativno, kao ni PPOV u Herceg Novom, dok je u budvanskoj opštini PPOV dijelom operativno, ali nije do kraja izgrađeno, kako je predviđeno projektom", navodi se u saopštenju.

Razmatrana su moguća rješenja navedenih problema, koja će biti predmet detaljne zajedničke analize u predstojećem periodu na lokalnom i državnom nivou, dodaju iz ministarstva.

Tokom sastanka bilo je riječi o razvojnim projektima koji bi dodatno unaprijedili kvalitet života u tim opštinama, kao i o pripremama za predstojeću turističku sezonu koja je, kako se ističe, od velikog značaja kako za ove opštine, tako i za cijelu državu.

"Predstavnici Vlade su se složili da su radne posjete dobar model unapređenja dijaloga između lokalnih samouprava i Vlade te će se sa ovom praksom nastaviti kako bi iznalaženje rješenja i poboljšanje ambijenta bilo što efikasnije", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas