Čuvene žute torbe stigle i u Crnu Goru

Već mjesec dana, od kako je aplikacija Glovo stigla na područje Crne Gore, građani Podgorice imaju pristup nizu kategorija za nabavku svega što požele i što, uz Glovo, stiže pravo do njihovih ulaznih vrata

60435 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Glovo
Foto: Glovo

Glovo je stigao u Crnu Goru i to sa ponosom pokazuju Glovo dostavljači, tzv. Gloveri, sa prepoznatljivim žutim rančevima koji svakodnevno spajaju stotine korisnika aplikacije sa brojnim restoranima, prehrambenim radnjama, prodavnicama i nizom drugih privrednih subjekata. Već mjesec dana, od kako je aplikacija Glovo stigla na područje Crne Gore, građani Podgorice imaju pristup nizu kategorija za nabavku svega što požele i što, uz Glovo, stiže pravo do njihovih ulaznih vrata.

“Počeli smo sa radom početkom februara ove godine i prvi utisci su mnogo bolji od očekivanih, budući da smo već učetvorostručili ciljeve u broju porudžbina tokom jednog dana za ovaj mjesec”, izjavio je Gonzalo Fernández-Nieto Cid, predstavnik kompanije Glovo za Crnu Goru.

Glovo je pionirska multifunkcionalna aplikacija i jedna od vodećih svjetskih platformi koja korisnicima omogućava dostavu apsolutno svega, od hrane i namirnica iz supermarketa, poklona iz omiljenih prodavnica, cveća, do dokumenata unutar grada. Nakon što preuzme aplikaciju i kreira svoj nalog, korisnik u nekoliko jednostavnih koraka završava porudžbinu, a naručeni artikli u najkraćem roku stižu na kućnu adresu. Ono što Glovo čini jedinstvenim na tržištu je opcija “anything” (bilo šta) preko koje korisnici mogu naručiti dostavu gotovo svega što im je u tom trenutku potrebno.

Na primer, ukoliko ste se spremili za put i tek na aerodromu shvatili da ste pasoš ostavili kod kuće ili vam je potreban punjač za telefon koji je ostao u kancelariji, Glovo može biti odlično rešenje. Bilo da ste ogladneli i želite da naručite hranu iz nekog od mnogobrojnih restorana ili da pošaljete rođendanski poklon dragoj osobi, naručeni proizvodi će, sa lakoćom, biti dostavljeni u najkraćem roku uz pomoć čuvenih Glovo dostavljača. Poznati kao Gloveri, oni su svakodnevno u gradu spremni da spasu dan i dostave sve što je potrebno svakom korisniku, a što može da stane u njihove karakteristične žute Glovo torbe.

Glovo
foto: Glovo

Visoka tehnološka razvijenost aplikacije Glovo omogućava korisnicima da prate dostavu svoje narudžine na mapi grada u svakom trenutku a, osim automobila, Gloveri koriste još i bicikle i skutere kako bi što efikasnije stigli do odredišta. Na ovaj način kompanija daje pozitivan doprinos rasterećenju gradskog saobraćaja i ostvaruje pozitivan uticaj na životnu sredinu dok, u skladu sa epidemiološkim uslovima, kontinuirano ulaže napore i preduzima sve propisane mjere za zaštitu bezbjednost i zdravlja svojih korisnika.

Glovo
foto: Glovo

Upravo kako bi odgovorila na sve potrebe korisnika, kompanija konstatno proširuje saradnju sa raznovrsnim partnerima uključujući restorane, supermarkete i prodavnice ali i gradove u kojima posluje, sa ciljem da korisnici aplikacije iz mnogih gradova imaju pristup najrazličitijoj ponudi i omiljenim radnjama za kupovinu.

“Trenutno smo prisutni samo u Podgorici ali, u zavisnosti od predstojećeg perioda, definitivno ćemo uzeti u obzir i druge gradove u Crnoj Gori poput Nikšića, Bara i Budve”, navodi Gonzalo Fernández-Nieto Cid, inženjer telekomunikacija sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti korisničkog iskustva. "Cilj kompanije Glovo u Crnoj Gori je da bude multikategorijsko rešenje u industriji isporuke. Veran svojoj viziji, Glovo želi da omogući svima lak pristup svemu što grad nudi svojim stanovnicima”, zaključuje Cid.

Glovo
foto: Glovo

O kompaniji Glovo

Glovo je prva aplikacija za dostavu u više kategorija i jedna od vodećih svetskih platformi za dostavu. Osnovana u Barseloni 2015. godine, posluje u 750 gradova u 22 zemlje, uključujući EEMEA, LATAM i Potsaharsku Afriku. Aplikacija povezuje korisnike sa restoranima, lancima prehrambenih proizvoda i maloprodajama, a takođe uključuje i kategoriju „bilo šta“ koja omogućava korisnicima da naruče šta god žele.

Za više informacija o Glovo, posetite: http://about.glovo.com/en/