Savin kuk radi još danas, Kolašin 1600 do 11. aprila

Dovoljno snijega, lijepo vrijeme, ali i interesovanje gostiju bili su presudni za odluku da se odloži kraj sezone na kolašinskom skijalištu, kazao direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović

10818 pregleda 7 komentar(a)
Malo skijaša u martu: Savin kuk, Foto: Vanja Žugić
Malo skijaša u martu: Savin kuk, Foto: Vanja Žugić

Zimska turistička sezona na državnom Ski-centru Kolašin 1600 ipak će biti produžena do 11. aprila, a na Savinom kuku okončaće se danas.

Dovoljno snijega, lijepo vrijeme, ali i interesovanje gostiju bili su presudni za odluku da se odloži kraj sezone na Ski-centru Kolašin 1600, kazao je direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović.

“U dogovoru sa resornim Ministarstvom, turističkom privredom, ali i zbog pojačanog interesovanja preko društvenih mreža, odlučili smo da sezona bude produžena za još 15 dana. Snijega ima dovoljno, vremenski uslovi su odlični, sva skijaška infrastruktura je u funkciji. Minula tri dana posjeta skijalištu je bolje nego prethodnih”, rekao je on “Vijestima“.

Direktor Turističkog centra Durmitor Milutin Tomić objasnio je da su prinuđeni da zatvore skijalište Savin kuk zbog izuzetno malog broja posjetilaca.

“Tokom marta radili smo samo vikendima, jer gostiju gotovo da nije bilo. Nijesam siguran da ćemo prihodom uspjeti da pokrijemo čak i troškove struje za ovaj mjesec. Snijega ima dovoljno, uslovi za skijanje su odlični, pa je šteta što smo morali tako da odlučimo. Međutim, drugačije ne bi imalo svrhe“, rekao je on.

Iz Skijališta Crne Gore ranije su saopštili da je posjeta u martu za 80 odsto manja nego u januaru i februaru, zbog pooštrenih mjera za suzbijanje koronavirusa, prije svih “zaključavanja” gradova...

Iz tog preduzeća, ipak, navode da je turistička sezona jako uspješna, “i pored rigoroznih mjera zdravstvenih vlasti i brojnih ograničenja u radu”.

Iz privatnog Ski-centra Kolašin 1450 saopštili su da planiraju da sezonu okončaju 31. marta, ali da ne isključuju mogućnost produžetka - u zavisnosti od broja gostiju i vremenskih prilika.

Kao i na drugim skijalištima, snijega ima u izobilju.

Na Durmitoru prodali oko 13.200 ski-pasova

Milutin Tomić tvrdi da su januar i februar, kada je riječ o broju posjetilaca, bili rekordni i da je turistička sezona mnogo bolja od nekoliko ranijih.

Navodi da su prodali ukupno oko 13.200 ski-pasova.

“Posjetilaca je bilo sigurno blizu 30.000. Jako smo ponosni na činjenicu što smo veliku pažnju poklonili poštovanju svih epidemioloških mjera. Uprkos dobroj posjeti tokom prva dva mjeseca ove godine, samo jedan od 35 zaposlenih je zaražen koronavirusom. Time smo pokazali da skijalište, ukoliko se vodi računa o mjerama, može da bude epidemiološki bezbjedno“, rekao je Tomić “Vijestima“.

Bonus video: