Od 2022. za prvu rođenu bebu opredijelili hiljadu eura

U ovoj godini donesena je odluka da se svakom novorođenčetu iz Župe obezbijedi jednokratna novčana naknada od 100 eura i u prva tri mjeseca je uplaćena naknada za petoro novorođenčadi

4487 pregleda 3 komentar(a)
Mališani u Župi dobili tri sportska terena, Foto: Svetlana Mandić
Mališani u Župi dobili tri sportska terena, Foto: Svetlana Mandić

Savjet Mjesne zajednice Župa nikšićka donio je odluku da prvorođenoj bebi u 2022.godini dodijeli jednokratna naknada u visini od hiljadu eura. Do sada je ta naknada, koju MZ Župa dodjeljuje već pet godina, iznosila 150 eura, a beba je dobijala i prigodnu odjeću.

“Željeli smo da na ovaj simboličan način damo impuls mladim bračnim parovima da šire svoje porodice, a pravo na ovu naknadu imaće isključivo dijete čiji roditelji žive i svakodnevno bitišu u u našoj mjesnoj zajednici.Ova odluka je samo nastavak aktivnosti u našoj mjesnoj zajednici koje doprinose stvaranju boljih uslove za najmlađu populaciju”, kazao je predsjednik MZ Dragoljub Radulović.

Radulović
Radulovićfoto: Svetlana Mandić

U ovoj godini donesena je odluka da se svakom novorođenčetu iz Župe obezbijedi jednokratna novčana naknada od 100 eura i u prva tri mjeseca je uplaćena naknada za petoro novorođenčadi.

“Želja nam je da se sa ovom praksom nastavi i u narednim godinama, da se u što više domova u Župi čuje dječja graja i da što više djece ima u školskim klupama, jer samo je to garancija da će naše mjesto imati bolju budućnost i siguran opstanak. Smatramo da je ulaganje u najmlađe, najisplativije ulaganje i naše naredne aktivnosti će biti na ovom kursu”, poručio je Radulović.

Pomenuta Mjesna zajednica, sa Radulovićem na čelu, već godinama organizuje aktivnosti za najmlađe Župljane, poput podjele školskog pribora za đake prvake, kupovinu nedostajućeg mobilijara, ali i igračaka, DVD plejera, TV za mališane iz vrtića, tu su i nagrade za dobitnike diplome “Luča” iz toga kraja, kao i donacije školi, fudbalskom timu, folkloru, horu. Njihovom inicijativom, a uz podršku Opštine i resornog ministarstva, mališani u Župi dobili su i tri sportska terena.

Bonus video: