Prestati sa progonom Popović Samardžić

Potpisnici otvorenog pisma poručili da je neistina da je na Skupštinu Ljekarske komore vršen bilo kakav pritisak ili politički uticaj već smo odluke i zaključke donosili informisano, na bazi slobodne volje i slobodnog izbora

13665 pregleda 259 reakcija 27 komentar(a)
Popović Samardžić, Foto: Boris Pejović
Popović Samardžić, Foto: Boris Pejović

Više članova Skupštine Ljekarske komore Crne Gore uputilo je otvoreno pismo javnoti, povodom, kako tvrde, napada na predsjednicu Skupštine tog strukovnog udruženja Milenu Popović Samardžić.

"Obraćamo se ispred Skupštine Ljekarske komore, sa čijim odlukama i voljom se u posljednje vrijeme manipuliše od strane pojedinih javnih ličnosti. Neistina je da je na Skupštinu Ljekarske komore vršen bilo kakav pritisak ili politički uticaj već smo odluke i zaključke donosili informisano, na bazi slobodne volje i slobodnog izbora. Jedini pritisak na Skupštinu vršio je Aleksandar Mugoša koji nas je pozivao, slao nam prijeteće mejlove, prijetio nam krivičnim prijavama, i koji je bez naše saglasnosti u unutrašnja pitanja našeg esnafskog udruženja pokušao da umiješa Vladu Crne Gore, predsjednika i potpredsjednicu Skupštine Crne Gore i poslaničke klubove, a uspješno je umiješao državno tužilaštvo, svog brata poslanika Borisa Mugošu i poslanicu Draginju Vuksanović Stanković. U javnosti se manipuliše da su presudom Upravnog suda ukinute odluke i zaključci Skupštine Ljekarske komore što nije istina", navodi se u otvorenom pismu.

Potpisnici apeluju na poslanicu Vuksanović Stanković da prestane da "uznemirava javnost senzacionalističkim objavama koje koristi u dnevnopolitičke svrhe i daprestane da koristisvoj uticaj na rad državnih organa kako bi se poništila slobodna volja Skupštine Ljekarske komore".

"Pozivamo državne organe da prestanu sa iscrpljivanjem dr Popović Samardžić po prijavama Aleksandra Mugoše, jer smo sve odluke Skupštine donosili i usaglašavali zajednički, a od dana konstituisanja Skupštine 20.12.2020. godine naša slobodna volja je da izaberemo organe Ljekarske komore koje pravo nam pojedinci osporavaju. Pozivamo nadležne institucije da ispitaju pod kojim okolnostima su donijete dvije sudske presude i završena dva izviđajna postupka protiv Aleksandra Mugoše u rekordnom roku manjem od 30 dana, a da prethodno nije saslušan podnosilac prijave, dok se po očigledno neosnovanim prijavama Aleksandra Mugoše i dalje postupa", stoji u otvorenom pismu.

Potpisnici ističu, da s obzirom na "doskorašnju žestoku i bezočnu privatizaciju Ljekarske komore, čija je zaostavština dugogodišnji nerad i srozavanje ugleda strukovnog udruženja, apelujemo na sve koji su bili saučesnici i saradnici u okupaciji udruženja od kog bi svakom građaninu, a ne samo ljekaru, moralo biti bolje, da se late svoga posla".

"U isto vrijeme ih pozivamo da već od sjutra svjedoče rezultatima u oslobođenoj Ljekarskoj komori, koji su od neprocenjive važnosti u sadašnjem zdravstvenom trenutku. Jedan radni dan novog saziva Skupštine biće plodonosniji i korisniji za svu Crnu Goru, nego li nekolike prethodne godine", zaključuje se u pismu koje potpisuju ljekari Ljiljana Radulović, Žanka Cerović, Slaviša Peruničić, Ana Ičević, Vjera Lipovac Usanović, Slavojka Jovanov, Jovan Utješinović, Vesna Blagojević, Nebojša Gulić, Irena Jelenić Savić, Rajko Strahinja, Snežana Ćorac, Tamara Šćepanović, Rade Kovač, Marija Cupara, Igor Nikolić, Milo Zgradić, Nikola Vučetić.

Bonus video: