Nagradna igra za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola "Druže moj evropski!“

Nagradna igra je otvorena od 30. marta do 20. aprila

4555 pregleda 0 komentar(a)
Poster nagradne igre, Foto: Generalni sekretarijat Vlade
Poster nagradne igre, Foto: Generalni sekretarijat Vlade

Povodom obilježavanja Mjeseca Evrope, iz Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore saopšteno je da je otvorena nagradna igra za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola na temu "Druže moj evropski!".

Nagradna igra je otvorena od 30. marta do 20. aprila 2021. godine.

Iz sekretarijata su poručili da se na ovaj način "zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima pruža mogućnost da, u kratkoj video formi pošalju poruku svojim vršnjacima iz EU i pokažu im da sa njima dijele iste vrijednosti, kao i da se već osjećaju dijelom Evrope".

Oni navode da zainteresovani trebaju da u kratkoj video formi - minut i deset sekundi, pokažu koje vrijednosti već dijele sa svojim vršnjacima iz Evopske Unije.

"Učenici treba da objave video snimke na svom Instagram profilu i da zaprate i taguju @me4eu, kako bi bili objavljeni na zvaničnoj Instagram stranici. Građani će moći da glasaju putem Instagrama za video koji im se najviše dopada a najveći broj lajkova osvaja nagradu publike" ističe se u saopštenju.

Kako kažu iz Generalnog sekretarijata, nagrada za svih šest najboljih radova (po tri u kategorijama osnovci i srednjoškolci) biće pametni sat.

Napominju da je radove potrebno objaviti do 20. aprila 2021. godine., a za sve dodatne informacije zaintresovani se mogu obratiti na sledeće mail adrese: svetlana.pesic@gsv.gov.me i gordana.djekic@gsv.gov.me .

Najbolji radovi, kao i imena autora/autorki će biti objavljeni na www.eu.me .

"Konkurs se realizuje u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2019-2022, u okviru projekta EU4ME, koji finansira Evropska unija" navodi se.

Bonus video: