Novinarka Vijesti među nagrađenima za najbolji novinski članak o procesu pristupanja Evropskoj uniji

Lalić Burzanović, Milosava Mandić i Svetlana Mandić će na raspolaganju imati tri sedmice da, u skladu sa predloženim i odabranim konceptom, urade i objave svoje priče o solidarnosti EU prema državama Zapadnog Balkana u vrijeme pandemije koronavirusa...

3115 pregleda 1 komentar(a)
Foto: gsv.gov.me
Foto: gsv.gov.me

Novinarka ND Vijesti Svetlana Mandić i novinarke portala Radio-televizije Crne Gore i Radija Crne Gore, Maja Lalić Burzanović i Milosava Mandić pobjednice su ovogodišnjeg konkursa za najbolji novinski članak o procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Konkurs je raspisao Sektor za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i procesu pristupanja Evropskoj uniji Generalnog sekretarijata Vlade, s ciljem da zainteresuje medije da izvještavaju o pristupanju Crne Gore Uniji, uticaju procesa na život građana Crne Gore, primjeni evropskih standarda i propisa, usvajanju evropskih vrijednosti i podršci Evropske unije kroz dostupne fondove i realizaciju projekata.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, konkurs je realizovan u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2019-2022, u okviru projekta EU4ME, koji finansira Evropska unija.

Lalić Burzanović, Milosava Mandić i Svetlana Mandić će na raspolaganju imati tri sedmice da, u skladu sa predloženim i odabranim konceptom, urade i objave svoje priče o solidarnosti EU prema državama Zapadnog Balkana u vrijeme pandemije koronavirusa, o oživljavanju maslinjaka u opštini Bar, uz pomoć sredstava iz Ipa fondova, kao i o značaju EU pomoći, prije svega respiratora, za crnogorske građane.

Novinarima će, nakon objave priča, biti uručene novčane nagrade u iznosu od po 300 eura.

Bonus video: