Inicijativa "I ja želim užinu" prilagođena aktuelnoj situaciji

"Zbog situacije smo odlučili da preostali dio donacija od ukupno 20.504 eura usmjerimo Narodnoj kuhinji, koja će pripremiti 148 obroka za višečlane socijalno ugrožene porodice u kojima žive djeca koja su bila na spisku za užinu”

4263 pregleda 1 komentar(a)
Poster, Foto: Udruženje Roditelji
Poster, Foto: Udruženje Roditelji

Udruženje Roditelji i Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ saopštili su da će inicijativu "I ja želim užinu" koja je pauzirana prethodne godine zbog koronavirusa, prilagoditi aktuelnoj situaciji.

Porodice koje su dobijale đačke užine za djecu, narednih pet mjeseci će dobijati besplatnu hranu iz Narodne kuhinje Glavnog grada i navodi se da ove porodice do sada nisu bile korisnici narodne kuhinje.

Oni podsjećaju da je inicijativa "I ja želim užinu" pokrenuta 2019. godine, tokom koje je obezbijeđena besplatna đačka užina u školi za dio djece osnovnoškolskog uzrasta na teritoriji Glavnog grada. U toku inicijative je prikupljeno 29.100 eura zahvaljujući donacijama i ova sredstva su opredijeljena za 860 osnovnoškolaca.

Međutim, ubrzo nakon početka akcije škole su zatvorene zbog epidemiološke situacije, a i nakon otvaranja nije dozvoljen unos hrane, pa iz udruženja i "Sergije Stanića" kažu da nije bilo prilike da se iskoristi preostali dio donacija za užinu.

“Čekali smo neko vrijeme da vidimo hoće li se nešto promijenili ali je sada već izvjesno da neće. Zbog toga smo zajednički odlučili da preostali dio donacija od ukupno 20.504 eura usmjerimo Narodnoj kuhinji, koja će pripremiti 148 obroka za višečlane socijalno ugrožene porodice u kojima žive djeca koja su bila na spisku za užinu”, kazala je Katarina Čarapić iz udruženja Roditelji.

Porodice će ove obroke dobijati tri puta sedmično, narednih pet mjeseci.

Iz SSŠ “Sergije Stanić” kažu da će porodicama dostavljati hranu na adresu stanovanja.

"Vjerujemo da će ovakva vrsta podrške biti od velikog značaja za porodice koje se i inače, ali posebno u doba korone, susrijeću sa brojnim izazovima" zaključili su iz udruženja Roditelji.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete pozvati na broj telefona +382 20 22 10 00 ili pisati na mail udruzenje.roditelji@gmail.com

Bonus video: