GI Sačuvajmo Sinjajevinu: Bošković je jedini ministar koji je objavio rat sopstvenom narodu

"Prijetnje koje stižu iz redova bivše vlasti su zabrinjavajuće i pokazuju svu snagu njihovih 'argumenata', a to je gola sila. Bivši ministar odbrane Predrag Bošković svojim neprestanim istupima na račun Sinjajevine, pokazuje posesivnu opsjednutost našom planinom", kazali iz GI

10407 pregleda 114 reakcija 18 komentar(a)
Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane
Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane

Iz Građanske inicijative Sačuvajmo Sinajevinu poručili su da neće odustati od borbe za zdravu, ekološku, stočarsku i turističku Sinjajevinu, te ona nikada neće biti vojni poligon.

"Da bi neko ubio Sinjajevinu, prvo će morati da pobije sve nas stočare, ekološke aktiviste i borce za ekološku Crnu Goru. Prijetnje koje stižu iz redova bivše vlasti su zabrinjavajuće i pokazuju svu snagu njihovih 'argumenata', a to je gola sila. Bivši ministar odbrane Predrag Bošković svojim neprestanim istupima na račun Sinjajevine, pokazuje posesivnu opsjednutost našom planinom. Njegov način ophođenja prema Sinjajevini i nama kao njenim braniteljima pokazuje da gospodin Bošković sve radi iz ličnih pobuda, a ne profesionalnih. Ipak on će ostati zamapćen kao jedini ministar odbrane koji je umjesto da brani, objavio rat sopstvenom narodu. Taj rat je, hvala Bogu i narodu Crne Gore, izgubio", saopštili su iz te GI.

Oni su reagovali nakon skupštinske polemike bivšeg vojnog ministra i aktuelne ministarke odbrane Olivere Injac.

Istakli su da o tome koliko je Bošković bio stručan i ekološki osviješćen najbolje pokazuje činjenica da je protiv struke, znanja i nauke odlučio da na ekosistemu pašnjaka posadi 3.000 sadnica invazivne vrste i pri tom se svaka sadnica sasušila.

"Koliko je taj marketinški trik koštao građane nikad nismo saznali, a Bošković nije snosio odgovornost, jer mu je tužilaštvo progledao kroz prste. A ministarka odbrane Olivera Injac će nadamo se konačno staviti tačku na ovu priču, jednom zauvijek. Od nove Vlade očekujemo da se odluka o vojnom poligonu stavi van snage i da se Sinjajevina prepusti poljoprivrednicima. Ne želimo kalkulacije i neodređene odgovore, nego jasna djela. Prvo i osnovno je da se poništi odluka o vojnom poligonu. Ukoliko se odluka o vojnom poligonu ne poništi u što kraćem vremenskom roku, Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu počeće sa novim protestima već u maju", poručili su iz GI SS.

Bonus video: