Ljiljana Adžić će biti smijenjena sa mjesta direktorice DZ Nikšić? Oko 100 građana protestovalo

Adžić je u januaru izabrana za potpredsjednicu Opštinskog odbora Socijaldemokrata Nikšić, a na izborima održanim 14. marta bila je na odborničkoj listi koalicije "Evropski tim za Nikšić"

20657 pregleda 97 reakcija 75 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Printscreen
Sa protesta, Foto: Printscreen

Direktorici nikšićkog Doma zdravlja (DZ) Ljiljani Adži danas je na sastanku u Ministarstvu zdravlja saopšteno da će od četvrtka, 1. aprila, njenu funkciju preuzeti neko drugi, saznaju Vijesti" nezvanično.

Adžić je na mjesto direktorice Doma zdravlja u Nikšiću došla početkom prošle godine.

Oko 100 građana okupilo se večeras ispred Kovid centra nikšićkog Doma zdravlja nezadovoljni odlukom da Adžić bude smijenjena.

Okupljeni su aplauzom pozdravili petnaestak medicinskih radnika koji su izašli da im se zahvale na pruženoj podršci.

Među okupljenima su bili članovi Patriotsko- komitskog saveza (PKS), Socijaldemokrata i Liberarne partije.

Okupljanjem su prekršene mjere Ministarstva zdravlja protiv širenja koronavirusa.

Adžić je u januaru izabrana za potpredsjednicu Opštinskog odbora Socijaldemokrata Nikšić, a na izborima održanim 14. marta bila je na odborničkoj listi koalicije "Evropski tim za Nikšić".

"Mi smo se samoinicijativno okupili isključivo samo kao građani da damo podršku Ljiljani Adžić i njenom timu. Ljekari su naša prva odbrana više od godinu dana. Njihov radni dan nema kraja, iako se mi nekad ljutimo i što čekamo, ali oni su naša linija odbrane. Nikšić je jako ugrožen s te zdravstvene strane i neka ostave naše ljekare na koje smo mi navikli i naučili, koji nas paze. Naravno, tu mislim i na ljekare bolnice u Brezoviku. Adžić je načelnik u prvom mandatu nikakvih zakonskih osnova nemaju da je smijene. Prema našim informacija u pitanju je politička nepodobnost", kazala je Tatjana Knežević Perišić ispred Patrotsko-komitskog saveza (PKS).

Simo Đukanović iz patronažne jedinice Doma zdravlja zahvalio se PKS i svim građanima koji su se okupili da im pruže podršku.

"Kontrolor koji je bio kod nas u Domu zdravlja, to jest šef kabineta ministarke zdravlja je dolazio i dao neku ocjenu kako mi ne radimo dovoljno dobro. Ovi ljudi su se ovdje okupili da ukažu da to baš i nije tako kao što on misli. Ja sam neko ko radi od marta mjeseca i neko ko je među prvim ljudima ušao u Kovid centar, tada ambulantu, kada je počela ova pandemija. Mogu reći da sam ponosan na sve moje kolege koliki je doprinos svako od njih dao i mogu reći da moj i rad mojih kolega nikada ne bih volio niko da dovede u pitanje. Smatram da je naš menadžment i više nego dobro radio i doktorica Ljilja je neko ko je svakodnevno pregledao pozitivne pacijente. Mislim da je malo direktora koji su to danas u stanju da rade", kazao je Đukanović.

Juče se ispred Doma zdravlja okupilo oko 30 zdravstvenih radnika u znak nezadovoljstva zbog izjave kontrolora Ministarstva zdravlja da je rad menadžmenta te ustanove neefikasan i neorganizovan.

Njihovo okupljanje je bilo i znak podrške menadžmentu, a juče su podršku direktorici potpisala 193 zdravstvena radnika pomenute ustanove.

U nikšićkom Domu zdravlja, zajedno sa zdravstvenim stanicama u Plužinama i Šavniku, zaposleno je 295 radnika.

Bonus video: