Vojsci kupuju cisternu, načelniku Generalštaba "škodu superb"

Od kupovine MO, VCG će se u suštini „okoristiti“ jedino sa jednim novim kamionom - autocisternom za pitku vodu vrijednosti 98.890 eura
54 pregleda 1 komentar(a)
Škoda superb (novine)
Škoda superb (novine)
Ažurirano: 09.12.2017. 20:30h

Ministarstvo odbrane planiralo je da potroši oko 250 hiljada eura za nabavku više novih službenih vozila od kojih je samo jedno za potrebe oružanih snaga.

To pokazuju podaci sa sajta Uprave za javne nabavke, o tehničkim specifikacijama vozila koja MO traži.

Prema ugovoru koji je objavljen kompanija „Alliance“ iz Podgorce MO isporučiće dva terenska vozila tipa „dacia duster“, „za potrebe VCG“ vrijedne 36 hiljada eura. Iz traženih specifikacija jasno je međutim, da se ta vozila ne kupuju za vojsku jer imaju najskuplji paket civilne opreme i nisu ofarbana u NATO zelenu boju koju za vozila oružanih snaga koristi VCG. Kombibus za prevoz putnika i tereta tipa „opel movano“ od 30.480 eura, takođe je usklađen sa civilnim, a ne vojnim standardima, MO će kupiti kompanije „Osmanagić Co“ iz Nikšića. Takođe i automobile „opel insignia“, „opel astra“ i jedan kombibus „opel vivaro“, za 79.740 eura. Tenderom je traženo da automobili budu metalik-crne boje, da ima automatski mjenjač sa najmanje šest stepeni prenosa, dvozonski klima uređaj, bluetooth.

Oko 35.650 eura namijenjeno je za nabavku jednog novog luksuznog putničkog automobila više klase „za potrebe VCG“. Kao najpovoljnija odabrana je ponuda firme „Auto Čačak“ iz Podgorice koja će MO isporučiti veliku limuzinu „škoda superb“ sa najluksuznijim paketom opreme. Njega će najvjerovatnije, prema informacijama “Vijesti”, koristiti novi načelnik Generalštaba VCG Ilija Daković.

Od kupovine MO, VCG će se u suštini „okoristiti“ jedino sa jednim novim kamionom - autocisternom za pitku vodu vrijednosti 98.890 eura. Za taj novac tivatska kompanija „Ben Kov“ vojsci će isporučiti cisternu marke „iveco eurocargo 150E28“ sa rezervoarom zapremine 6,5 kubika koji je izradila srbijanska kompanija "Secom“.

Bonus video: