Uz ograničen broj učesnika zbog epidemiološke situacij

Sinjavinski maraton ipak održan

Cilj maratona bio je lokalitetu Vrtoč polje u selo Provalije na tertoriji Žabljaka

4581 pregleda 3 komentar(a)
Sinjavinski maraton, Foto: Sinjavinski maraton
Sinjavinski maraton, Foto: Sinjavinski maraton

Uz ograničen broj učesnika zbog epidemiološke situacije, iako je interesovanje bilo veliko, održan je 10. Sinjavinski maraton.

Cilj te tradicionalne manifestacije je promocija ljepota Sinjavine, a ove godine učesnici su startovali sa prevoja Vratlo.

Cilj maratona bio je lokalitetu Vrtoč polje u selo Provalije na tertoriji Žabljaka.

“Po izuzetno lijepom danu učesnici Sinjavinskog maratona su uživali u ljepotama te prelijepe planine. Taj ugođaj je utoliko veći, s obzirom da na Sinjavini i krajem marta ima više nego dovoljno snijega za realizaciju, što potvrđuju i fotografije katuna gdje se tek poneka koliba nazire”, saopštili su iz NVO “Sinjavinski marathon”.

Vozači motornih sanki koji su bili logiitika učesnicima, u povratku preko planine, dopremili su do kuća na planini sijeno za stoku.

“Sijeno je bilo prilično daleko, pa smatramo da smo na taj način značajno olakšali stočarima. To je dalo dodatnu vrijednost manifestaciji”, kažu organizatori.

Maraton je je relizovan uz podršku opština i turističkih organizacija Kolašina, Žabljaka i Mojkovca. Pomogli su i Društvo prijatelja Kolašina, Hotel Bianca Resort & Spa, Crnogorski olimpijski komitet, Crveni krst …

Pored promotivnog i rekreativnog dijela, dio učesnika angažovan je i da pomogne domaćinstvima na Sinjavini.

Manifestaciju je podržala Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi u partnerstvu sa Njemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta „Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Evrope kroz razvoj lanca vrijednosti“.

Preporučujemo za Vas