Otvaraju se bašte lokala u više gradova, kretanje dozvoljeno do 22 sata

Tržni centri se neće otvarati ove sedmice

161916 pregleda 1804 reakcija 184 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Od četvrtka, 1. aprila, do 9. aprila produžava se vrijeme slobodnog kretanja. Svi građani, umjesto do 21 čas, slobodno mogu da se kreću do 22 časa. Zabrana je na snazi, kao i do sad, do 5 ujutru.

Iz Ministarstva zdravlja je pojašnjeno da se dozvoljava rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom neprehrambenih proizvoda i pružanja usluga (prodavnice obuće i odjeće, kozmetički, frizerski saloni i sl.) od 7 do 21 sat, u svim opštinama u Crnoj Gori, osim u opštinama Nikšić i Šavnik gdje važi zabrana rada.

U skladu sa epidemiološkom situacijom u opštinama Kolašin, Bar, Mojkovac, Bijelo Polje, Podgorica, Andrijevica, Pljevlja, Berane, Ulcinj, Cetinje zabranjen je rad, tržnih centara, štandova/tezgi i sl., priređivača igara na sreću, privrednih društava i preduzetnika koji pružaju usluge u fitnes centrima i teretanama, dok se u opštinama Gusinje, Plav, Petnjica, Herceg Novi, Budva, Danilovgrad, Žabljak, Tuzi, Rožaje, Tivat, Plužine i Kotor dozvoljava rad ovih djelatnosti.

Dozvoljava se rad ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, i slični ugostiteljski objekti) od 7 - 21 sat u svim opštinama u Crnoj Gori, osim u opštinama Nikšić i Šavnik.

U skladu sa epidemiološkom situacijom u opštinama Kolašin, Bar, Mojkovac, Bijelo Polje, Podgorica, Andrijevica, Pljevlja, Berane, Ulcinj, Cetinje dozvoljava se rad samo baštama/terasama ugostiteljskih objekata, dok se u opštinama Gusinje, Plav, Petnjica, Herceg Novi, Budva, Danilovgrad, Žabljak, Tuzi, Rožaje, Tivat, Plužine i Kotor pored bašta/terasa dozvoljava rad i u unutrašnjosti objekata.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović kazal je da je i dalje na snazi zabrana izvođenja muzičkog programa uz učešće pjevača i muzičara, kao i emitovanje muzike uživo, korišćenjem elektroakustične opreme (instrumenata, pojačala i zvučnika) i bilo kakvo izvođenje muzičko/scenskog programa (DJ žurke i sl.)

Za jednim stolom mogu da sjede dva gosta, a razmak između stolova mora da bude metar i po. Muzika, u baštama lokala nije dozvoljena. Naglašava seda se dozvola rada ne odnosi na bašte koje su zastakljene.

Borovinić-Bojović je kazala da se od sjutra dozvoljava, u cjelosti, regularan rad ugostiteljskim objektima u Budvi i Tivtu. Radno vrijeme i njima je do 21 čas. Muzika, kao što inače nije dozvoljena na teritoriji cijele države, nije ni u ugostiteljskim objektima u Budvi i Tivtu.

Tržni centri se neće otvarati ove nedjelje.

Zabrane međugradskog saobraćaja ostaju na snazi.

Nikšić i Šavnik ostaju zaključani jer oni i dalje imaju preko dvije hiljade zaraženih na 100 hiljada stanovnika.

I što se tiče mjera u ostalim opštinama, i one ostaju nepromijenjene.

Uslovi za ulazak u Crnu Goru ostaju isti.

Bonus video: