Podgorica: Ugrađena 34 podzemna kontejnera

"Na ovaj način biće u cjelosti realizovana planirana investicija, čime će u Podgorici biti ukupno 68 podzemnih kontejnera u skoro svim djelovima grada, koje će ovo Društvo redovno prazniti", kaže se u saopštenju PG biroa
3 komentar(a)
Podzemni kontejner, Foto: Glavni grad
Podzemni kontejner, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 09.12.2017. 17:22h

Gradsko preduzeće Čistoća završilo je ugradnju 34 nova podzemna kontejnera koji su nabavljeni u ovoj godini, a za koje je iz budžeta Glavnog grada obezbijeđeno više od 129 hiljada eura.

"Na ovaj način biće u cjelosti realizovana planirana investicija, čime će u Podgorici biti ukupno 68 podzemnih kontejnera u skoro svim djelovima grada, koje će ovo Društvo redovno prazniti", kaže se u saopštenju PG biroa.

Podsjeća se da su prednosti primjene podzemnih kontejnera višestruke, posebno ako se ima u vidu činjenica da sa jednim podzemnim kontejnerom, u zavisnosti od njegove zapremine, mijenja grupa od tri do pet kontejnera zapremine 1,1 metar kubni.

Kako se navodi, odlaganjem otpada na ovaj način postiže se viši stepen higijene, bez otpada rasutog oko kontejnera i bez neprijatnih mirisa.

Bonus video: