Bijelo Polje: Neće se plaćati takse za bašte

Primjenom ove odluke očekuje se smanjenje ostvarivanja sopstvenih prihoda opštine u iznosu od 22.000 eura (iznos prihoda koji bi se ostvario naplatom lokalne komunalne takse za postavljanje ljetnjih bašti i mikrolokacija - štandova)

1616 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Skupština opštine Bijelo Polje usvojila je Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta i poklon čestitke za prvorođenu bebu u Novoj godini, kojom je predviđeno da pomoć za opremu novorođenog djeteta iznosi 150, a novčani dio novogodišnje poklon-čestitke 500 eura.

"Pravo na dodjelu novčane pomoći za novorođeno dijete mogu ostvariti roditelji koji imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine Bijelo Polje, za dijete rođeno tokom godine. Pravo na poklon-čestitku stiče prva beba rođena u Opštoj bolnici Bijelo Polje u Novoj godini", navodi se u Predlogu Odluke.

Odbornici su usvojili Odluke o studentskoj nagradi Opštine, koja bi se dodjeljivala svake godine povodom Dana opštine 3. januara studentu završne godine fakulteta, umjetničkih akademija, visokih škola i samostalnih studijskih programa, sa prebivalištem u Bijelom Polju. Novčani iznos nagrade biće određen na osnovu sredstava predviđenih budžetom i broja nagrađenih studenata.

Odbornici su usvojili i Odluku o oslobađanju plaćanja obaveza po osnovu lokalne komunalne takse za korišćenje prostora na javnim površinama za postavljanje ljetnjih bašti i drugih pokretnih privremenih objekata za 2021. godinu.

Glavni razlog za donošenje te odluke je da se oslobađanjem obaveze plaćanja lokalne komunalne takse, a zbog situacije sa pandemijom Kovid-19 virusa, pomogne ugostiteljima, kao i fizičkim licima koja obavljaju prodaju svojih proizvoda na štandovima na javnim površinama. Primjenom ove odluke očekuje se smanjenje ostvarivanja sopstvenih prihoda opštine u iznosu od 22.000 eura (iznos prihoda koji bi se ostvario naplatom lokalne komunalne takse za postavljanje ljetnjih bašti i mikrolokacija - štandova).

Bonus video: