Narodna biblioteka "Radosav Ljumović": 2. aprila besplatno učlanjenje za svu djecu

"Međunarodni dan dječije knjige obilježava se kako bi se djeci približila ljepota književnosti i kako bi se ukazalo na važnost dječije književnosti"

1290 pregleda 0 komentar(a)
Poster, Foto: Narodna biblioteka Radosav Ljumović
Poster, Foto: Narodna biblioteka Radosav Ljumović

Povodom Međunarodnog dana dječije knjige koji se obilježava 2. aprila, tog dana će biti besplatno učlanjenje za svu djecu, saopštili su iz Narodne biblioteke "Radosav Ljumović".

Iz Narodne bibilioteke su istakli da se dječije odjeljenje biblioteke nalazi u prizemnom dijelu zgrade i namijenjeno je najmlađim korisnicima, od "predškolskog uzrasta do učenika osnovnih i prva dva razreda srednjih škola".

"Dječije odjeljenje raspolaže fondom od preko 15.000 bibliotečkih jedinica. Pored slikovnica, obavezne školske domaće i strane lektire, te djela lijepe književnosti, ovaj fond nudi priručnu i encikopledijsku literaturu koja je prilagođena najmlađem uzrastu", navode oni u saopštenju.

Oni podsjećaju da se Međunarodni dan dječije knjige obilježava širom svijeta i sponzoriše ga Međunarodni komitet za knjige za mlade (IBBY – International Board on Books for Young People), neprofitna organizacija pri UNESCO-u i UNICEF-u.

"Svake godine se bira druga zemlja koja će biti domaćin centralnog događaja posvećenog obilježavanju ovog datuma. Međunarodni dan dječije knjige obilježava se kako bi se djeci približila ljepota književnosti i kako bi se ukazalo na važnost dječije književnosti", kazali su iz biblioteke.

Bonus video: