Počela vakcinacija pripadnika Vojske

Načelnica Vojno-medicinskog centra Dragana Čađenović kazala je da će tokom sljedeće nedjelje biti završeno vakcinisanje svih prijavljenih pripadnika VCG

18507 pregleda 126 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Vršilac dužnosti zamjenika načelnika Generalštaba pukovnik Aleksandar Pantović i generalni direktor Direktorata za odbrambenu politiku i planiranje general-major Rajko Pešić prvi su pripadnici Vojske Crne Gore koji su danas primili vakcinu protiv Kovida-19 u Crnoj Gori.

U prostorijama Vojno-medicinskog centra boravio je i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, koji je s Pantovićem i načelnicom te ustanove, majoricom Draganom Čađenović, obišao punkt za vakcinaciju i druga odjeljenja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ističu da su pripadnici Vojske više od godinu dana na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa čuvajući karantine, obezbjeđujući vazdušni medicinski transport, dostavljajući humanitarnu pomoć...

"Takođe, izvršili su dekontaminaciju preko milion i po kvadratnih metara javnih površina, a raspoređeni su i na puktovima širom Crne Gore, u nastojanju da svojim prisustvom i dijeleći maske pokažu građanima da su uz njih u ovoj važnoj borbi", zaključuju iz Ministarstva.

Abazović se, kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade, tokom posjete Vojno-medicinskom centru u Podgorici upoznao sa procesom vakcinacije koji se u toj ustanovi odvija za pripadnike Vojske i civile iz rizičnih grupa.

Ističući značaj masovne vakcinacije, naglasio je da je to jedini način da se Crna Gora izbori sa pandemijom koronavirusa. Kazao je da će se masovnom vakcinacijom spasiti životi, ali i ekonomija države, te da nećemo biti poželjna destinacija ukolimo ne budemo imali visok procenat vakcinisanih u zemlji.

Abazović se, kako se navodi, tokom posjete VMC-u uvjerio da ima dovoljno vakcina za sve prijavljene pripadnike Vojske Crne Gore.

"U razgovoru sa načelnicom ove ustanove, dr Draganom Čađenović, potpredsjednik Abazović se uvjerio u kapacitete i medicinsku opremu sa kojima raspolaže VMC. Načelnica VMC dr Dragana Čađenović kazala je da će tokom sljedeće nedjelje biti završeno vakcinisanje svih prijavljenih pripadnika Vojske Crne Gore, a da se u VMC do sad vršila vakcinacija i civila iz rizičnih grupa", zaključili su iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Bonus video: