Fejzić: Muslimani u Herceg Novom imaju predsjednika Opštine koji brine o svakom građaninu

Fejzić je, kako navode, kazao da ova opština nikada nije bila smetnja i prepreka da dođu do tog objekta i dodao da je tim povodom došao da se zahvali, a dočekala ih je nova pomoć u rekonstrukciji i opremanju objekta na Toploj

17779 pregleda 31 reakcija 23 komentar(a)
Sa sastanka Fejzića i Katića, Foto: Opština Herceg Novi
Sa sastanka Fejzića i Katića, Foto: Opština Herceg Novi

Mislim da muslimani u Herceg Novom imaju predsjednika koji vodi brigu o svakom svom građaninu, poručio je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Fejzić i hercegnovski imam Husein ef. Hodžić posjetili su danas Opštinu Herceg Novi, gdje su sa predsjednikom Stevanom Katićem razgovarali o dosadašnjoj uspješnoj saradnji, čiji će se nastavak u narednom periodu ogledati i u pomoći na rekonstrukciji zgrade Džemata na Toploj.

Kako navode iz Opštine Herceg Novi, Katić je nakon sastanka kazao da su lokalna samouprava i Islamska zajednica i u prethodom periodu imale dobar i korektan odnos i istakao da su preduzeti koraci u rješavanju problema sa kojima se suočava ta vjerska zajednica u ovoj opštini.

"Pomoć, koju će zajednički pružiti Opština i Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, sastojaće se u sanaciji oštećene fasade, zanatsko-bravarskim radovima na fasadnim otvorima i ogradi, stolarskim radovima, sanaciji podzida i hodne površine ulaznog platoa, te sanaciji enterijera. Polazeći od značaja koji ima IZ u Crnoj Gori, posebno potrebu Opštine Herceg Novi da doprinese jednokosti svih građana u ostvarivanju prava i očuvanju kulturne baštine svih vjerskih zajednica, ovaj projekat ima karakter posebnog značaja za crnogorsku kulturu", navodi se u saopštenju Opštine.

Drugo pitanje koje je bilo predmet sastanaka je nedostatak grobnih mjesta za vjernike Islamske zajednice.

"Nedostatak grobnih mjesta je svakako veliki problem za čitav grad, pa ćemo to pitanje u narednom peridou rješavati na generalnom nivou, u vidu novog gradskog groblja za sve građane, sa posebnim dijelom za vjernike Islamske zajednice", zaključio je Katić.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić zahvalio se Katiću na pokazanom razumijevanju, ne samo danas, već i mnogo ranije po pitanju izgradnje objekta u Kumboru.

Fejzić je, kako navode, kazao da ova opština nikada nije bila smetnja i prepreka da dođu do tog objekta i dodao da je tim povodom došao da se zahvali, a dočekala ih je nova pomoć u rekonstrukciji i opremanju objekta na Toploj.

"Mislim da muslimani u Herceg Novom imaju predsjednika koji vodi brigu o svakom svom građaninu, što me jako raduje. Priča koju smo svi zajedno danas imali daje snagu da vjerujemo da je rukovodstvo ove opštine u potpunosti spremno na dobru komunikaciju i saradnju sa Islamskom zajednicom", kazao je Fejzić nakon sastanka, navode iz Opštine.

Bonus video: