DPNCG: Šta je sa ostalim napadačima na Sadikovića?

Za napad i dalje osumnjičeni samo Edin Dizdarević (18) i Nermin Omerović (21), uprkos tome što je novinar više puta ponovio da to nisu jedini napadači i da ih je bilo makar još trojica

6427 pregleda 2 komentar(a)

Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) pozvalo je Osnovno tužilaštvo u Bijelom Polju da saopšti šta je sa ostalim napadačima na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića, jer to, kako se navodi, odbijaju da kažu pozivajući se na postupak koji je u toku. "Uprkos tome što je novinar saopštio da ga je tuklo više osoba, iste večeri uhapšena su dvojica dok informacije o tome šta je sa ostalima Tužilaštvo krije. U odgovoru na naš upit naveli su da još saslušavaju učesnike napada," naveli su iz DPNCG.

Podsjećaju da su za napad i dalje osumnjičeni samo Edin Dizdarević (18) i Nermin Omerović (21), uprkos tome što je novinar više puta ponovio da to nisu jedini napadači i da ih je bilo makar još trojica.

"Obavještavam vas da je i dalje u toku postupak izviđaja, da se saslušavaju sva lica koja su na bilo koji način identifikovana, a u vezi sa predmetnim događajem, te se za sada u ovoj fazi status istih ne može objelodanjivati radi zaštite postupka", kazala je, kako navode iz DPNCG, tužiteljka ODT-a u Bijelom Polju Danijela Đuković.

Dodaju da je Đuković kazala i da su zakazana i nova saslušanja, te da su naložena i potrebna vještačenja.

"Nevjerovatno je da 10 dana nakon događaja još nije poznato ko su izvršioci a kamoli motivi. Kako onda očekivati efikasnu istragu, kad ni prethodnih godina tužioci nisu pravosnažno okončali skoro ni jedan ozbiljan napad na naše kolege", naglasili su iz DPNCG.

Dodaju da od ODT-a nisu dobili odgovor na pitanje koliko je video snimaka, koji su navodno zabilježili napad na Sadikovića, dostavljeno tužilaštvu, te li su provjerili njihovu vjerodostojnost, kao i da li je utvrđen motiv napada.

Sadiković je napadnut 20. marta tokom "patriotskog" skupa u Bijelom Polju.

Omerović i Dizdarević su pušteni nakon 72-časovnog zadržavanja, ali im je određena mjera nadzora, zabrane napuštanja objekta stanovanja bez odobrenja suda, kao i zabrana viđanja sa par preostalih svjedoka.

Bonus video: