Dan žalosti u Rožajama povodom smrti Ibiša Kujevića

"Rožaje je danas ostalo bez ambasadora kulture ali će njegova djela čuvati od zaborava njegovo ime i istoriju bogate kulturno-umjetničke zbilje našeg podneblja”, naveo je Husović

5560 pregleda 32 reakcija 6 komentar(a)
Kujević, Foto: Opština Rožaje
Kujević, Foto: Opština Rožaje

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović donio je odluku da se 2. april proglasi Danom žalosti u toj opštini zbog smrti Ibiša Kujevića, osnivača i koreografa Kulturno-umjetničkog društva “Vrelo Ibra” i istaknutog kulturno-umjetničkog stvaraoca.

“Ibiš Kujević je radni vijek proveo radeći predano na očuvanju i afirmaciji bošnjačke kulture i tradicije. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada za kulturno-umjetničko stvaralaštvo kojim je zavrijedio poštovanje kako njegovih sugrađana tako ljudi širom svijeta. Rožaje je danas ostalo bez ambasadora kulture ali će njegova djela čuvati od zaborava njegovo ime i istoriju bogate kulturno-umjetničke zbilje našeg podneblja”, izjavio je Husović prilikom donošenja odluke o proglašenju Dana žalosti, kako je saopšteno iz Opštine.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova na području Rožaja.

Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti.

Za vrijeme Dana žalosti zabranjeno je emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnom mjestu, navodi se u Odluci.

Bonus video: