Glušici i Božoviću plata preko 1.300 eura

Glušica je vlasnica stana od 85, a suprug kuće od 95 metara kvadratnih, a Božović je Agenciji prijavio da je u januaru prihodovao 1.305, a njegova supruga Marina Božović 2.062 eura

27827 pregleda 136 reakcija 51 komentar(a)
Božović, Foto: UCG
Božović, Foto: UCG

Predsjednica Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore (UCG) Rajka Glušica prijavila je Agenciji da je u posljednjem mjesecu prošle godine primila nepunih 1.385 eura.

Redovna profesorica Filološkog fakulteta je u decembru izabrana u UO UCG, a mjesec kacnije izabrana je na njegovo čelo.

Zakonom o sprečavanju korupcije propisano je da je javni funkcioner dužan da u roku od 30 dana od imenovanja Agenciji za sprečavanje korupcije dostavi izvještaj o prihodima i imovini.

Za one koji to ne urade u tom roku, Zakonom je propisana novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Glušica je Agenciji prijavila da je njen suprug Zdravko Glušica u decembru primio 645 eura iz Prve banke.

Kada je u pitanju nepokretna imovina, Glušica je vlasnica stana od 85, a suprug kuće od 95 metara kvadratnih. Ona je prijavila da je kupila četvrtinu vrijednosti stana, a da je ostatak dobila od UCG, u skladu sa tada važećim pravilima za rješavanje stambenih potreba na toj državnoj ustanovi. Njen suprug je kuću stekao nasljeđem.

U dijelu koji se tiče gotovog novca, predsjednica UO UCG prijavila je da raspolaže sa 8.000 eura.

Ona je Agenciji dala saglasnost za uvid u bankarske račune, dok to nije uradio vršilac dužnosti rektora UCG Vladimir Božović. On je na tu funkciju izabran sredinom februara.

On je Agenciji prijavio da je u januaru prihodovao 1.305, a njegova supruga Marina Božović 2.062 eura.

Božović je prijavio da je vlasnik četvrtine stana koji je stekao kupovinom i od UCG, a prijavio je da od 2011. godine vraća oko 23.300 stambenog kredita i ratama od nepunih 300 eura.

Njegova supruga vozi "Hjundaijev" automobil iz 2018, a od prošle godine vraća 10.000 gotovinskog kredita u ratama od 190 eura. Kada je u pitanju novac, na računima imaju malo više od 7.300 eura. Božovići imaju akcije u "Zetatransu" i "Zif Hlt fondu", kao i udio u "Srpskoj kući".

Svi javni funkcioneri imali su do 31. marta rok da Agenciji dostave redovne godišnje imovinske kartone.

Bonus video: