Stop za kamione u Ulici knjaza Danila

Oni su to odgovorili na pitanja “Vijesti” da li su upoznati sa zahtjevom mještana Tološa, odnosno Ulice knjaza Danila, koji traže da se tom saobraćajnicom i Partizanskim putem zabrani da prolaze teška mehanizacija i da li li će nešto biti urađeno povodom toga

4091 pregleda 4 komentar(a)
Rupe u Ulici knjaza Danila, Foto: Borko Ždero
Rupe u Ulici knjaza Danila, Foto: Borko Ždero

Ulicom knjaza Danila u Tološima ne smiju prolaziti kamioni.

To proizilazi iz odgovora koje je “Vijestima” dostavio Sekretarijat za saobraćaj Glavnog grada.

Saopštii su da je na raskrsnici Ulice knjaza Danila i Partizanskog puta postavljena saobraćajna signalizacija - znak sa dopunskom tablom kojom se zabranjuje saobraćaj teških, teretnih i priključnih vozila.

"S tim u vezi, podsjećamo da su odredbama Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji glavnog grada propisane dionice (saobraćajnice) kojima je dozvoljen saobraćaj teških, teretnih i priključnih vozila i istom nisu obuhvaćene Ulica knjaza Danila i Ulica partizanski put, što podrazumijeva da ovim saobraćajnicama nije dozvoljeno kretanje navedenih prevoznih sredstava", naveli su iz Sekretarijata.

Oni su to odgovorili na pitanja “Vijesti” da li su upoznati sa zahtjevom mještana Tološa, odnosno Ulice knjaza Danila, koji traže da se tom saobraćajnicom i Partizanskim putem zabrani da prolaze teška mehanizacija i da li li će nešto biti urađeno povodom toga.

"Krajem prošle godine preduzeće ‘Putevi’ izvelo je radove na izradi tamponskih bankina u Ulici knjaza Danila i izvršilo popunjavanje udarnih rupa", dodali su iz Sekretarijata odgovarajući na pitanje da li će nešto biti urađeno povodom apela mještana Glavnom gradu da poprave put, zaustave saobraćaj i da gradonačelnik svojim autoritetom utiče da se poštuje zakon i saobraćaj preusmjeri dionicom, kojom treba.

Kako su se “Vijestima” požalili mještani prije dva dana Ulica knjaza Danila je u katastrofalnom stanju zbog kamiona koji tu saobraćajnicu, dugu 1.900 metara, a koja spaja glavni put prema Marezi sa Nikšićkom magistralom, od kada se rekonstruiše dionica prema Danilovgradu, koriste kao alternativnu dionicu. Mještani su zbog toga apelovali da se zabrani saobraćaj teretnim vozilima tom dionicom, kako bi se prije svega osiguralo bezbjedno kretanje i omogućio im normalan život.

Ulicom, istakli su, teško se mimoilaze i dva automobila, a sada kada kamioni prolazi često dođe do “zagušenja” saobraćaja, dešavaju se svađe, nedavno je došlo do udesa, saobraćajnica je oštećena od mehanizacije.

"Ukoliko hitno ne zaustave saobraćaj, urade sanaciju, prije rekonstrukcije koja je neophodna, bićemo prinuđeni da se organizujemo, da nešto uradimo povodom toga, da se ne bi desila naknadna pamet", kazao je “Vijestima” mještanin Boris Vratnica.

Bonus video: