čestitao praznik

Sekulović: Uskrs prilika da se podsjetimo neprolaznih vrijednosti

Ministar unutrašnjih poslova ukazao na značaj Katoličke crkve i njen doprinos multietničkom i multikonfesionalnom skladu u Crnoj Gori.

2273 pregleda 9 komentar(a)
Sekulović, Foto: Savo Prelević
Sekulović, Foto: Savo Prelević

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović čestitao je Uskrs nadbiskupu barskom Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom Ivanu Štironji, sveštenstvu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti. Sekulović je poželio napredak, ličnu i porodičnu sreću, te da praznik provedu u zdravlju i miru sa svojim porodicama.

Ukazao je na značaj Katoličke crkve i njen doprinos multietničkom i multikonfesionalnom skladu u Crnoj Gori. Istakao je da je Uskrs, "kao jedan od najvećih hrišćanskih praznika, prilika da se podsjetimo onih neprolaznih i univerzalnih vrijednosti, međusobno se poštujemo i cijenimo, i zajedno, u slozi gradimo bolje crnogorsko društvo."

"Vjerujem da iz ovog teškog perioda, koji obilježava pandemija koronavirusa, svi izlazimo svjesni koliko je važno da budemo solidarni i empatični, te da zajednički, koje god vjere i nacije bili, možemo više i bolje. Duhovni mir i blagostanje su nam svima prijeko potrebni, i želim ih svima, ne samo danas, nego tokom cijele godine", zaključio je Sekulović.

Preporučujemo za Vas