Dvadeset I druga knjiga nosi naziv Petominutne priče o iznenađenjima

Iznenađenja služe da nam učine život nezaboravnim, izmame osmjehe, povežu prijatelje, roditelje, djecu, pobuđuju nam kreativnost, osjećanja i prave priče za prepričavanje i dugo sjećanje!

2582 pregleda 0 komentar(a)
Petominutne priče o iznenađenjima, Foto: Vijesti online
Petominutne priče o iznenađenjima, Foto: Vijesti online

Dvedeset i druga knjiga iz kolekcije Petominutnih priča se bavi iznenađenjima. Stiže nam pet priča, a već u prvoj su sestre Ana i Elsa koje spremaju proljećni bal iznenađenja. Kao i u svakoj bajci i ovdje će biti malo magije ali će na kraju prirediti cvjetni bal za pamćenje!

Mačke iz visokog društva spremaju zabavu iznenađenja za mačka Tomasa. Priča je mnogo zanimljiva jer Vojvotkinja i njeni mačići Mari, Tuluz i Berlioz uspjevaju da organizuju žurku tik pred Tomasovom njuškom. Uzbudljiv dan završio se nezaboravnom proslavom!

Miki, Mini, Paja, Pata i Šilja su junaci priče koja nosi naziv Potraga za blagom. Jednog jutra Mini je dobila neobično pisamce i poziv za potragu za blagom. Tri krastavca, štap, borovnice, žuti narcisi i iznenađnje je stiglo!

Mala sirena i princ Erik proveli su divno veče na kopnu. Arijela nije dobro poznavala svijet ljudi pa su joj razna noćna svjetla bila interesantna. U priči ćete saznati gdje je sve Erik odveo i šta je saznala.

U priči o zvijezdama Bela i mala šoljica Krhko riješili su da u dvorskoj biblioteci naprave pravu astronosmku predstavu. Uz pomoć prijatelja, malo svijetla i dragog kamenja čarolija je mogla da počne.

Knjige možete poručiti preko www.ntcshop.me

Želimo vam lijepo čitanje i uživanje sa vašim mališanima uz naše knjige!

Bonus video: