Nikšić: Makli ruglo sa imanja koje niko ne održava

“Iako je zakonska obaveza vlasnika da očisti imanje, Opština je tu obavezu preuzela na sebe", kazao je sekretar Sekretarijata za uređenje prostora Nebojša Adžić.
140 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić ulica Peka Pavlovića, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić ulica Peka Pavlovića, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 08.12.2017. 18:40h

Nadležni su konačno očistili deponiju u Ulici Peka Pavlovića u Nikšiću koja se nalazila na imanju na kojem godinama ne živi niko sem beskućnika.

“Zadovoljni smo jer je konačno riješen jedan veliki problem. Ovo je trebalo davno da se uradi. Nadam se da će i građani imati razumijevanja i da tu više neće odlagati smeće”, kazao je Momir Nenezić, čija se kuća i imanje nalaze uz oronule objekte i divlju deponiju.

I njegov brat Branimir Nenezić nije krio zadovoljstvo što njihove porodice, ali i ostali građani, neće više morati da strahuju za bezbjednost, jer je na imanju, na kome su se nalazili i urušeni objektu, godinama odlagano smeće, ali i uginule životinje.

“Odavno smo tražili da se ovo očisti jer je zaista predstavljalo opasnost po bezbjednost i narušavalo je naš život”.

Očišćeno je smeće, srušen jedan stari objekat, iščupano drveće...

“Iako je zakonska obaveza vlasnika da očisti imanje, Opština je tu obavezu preuzela na sebe. Ipak, tu je specifična situacija jer ima više od 20 vlasnika, ali smo uspjeli da se dogovorimo sa njima da to imanje očistimo. Ispoštovali smo i stanovnike ulice, ali i prolaznike, jer je posjed zaista predstavljao opasnost za bezbjednost i bio ekološki problem”, kazao je sekretar Sekretarijata za uređenje prostora Nebojša Adžić.

Bonus video: