Golubovići zaradili 35.000 eura, Strujić-Harbić duplirala prihod

Na sajtu Agencije još nisu dostupni podaci za sve pljevaljske funkcionere koji su prihode i imovinu stečenu u prethodnoj godini morali da prijave do kraja marta ove

28888 pregleda 6 komentar(a)
Igor Golubović, Foto: Goran Malidžan
Igor Golubović, Foto: Goran Malidžan

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i njegova supruga Sanja - tužiteljka u Osnovnom sudu u tom gradu, prošle godine su prihodovali oko 35 hiljada eura.

To pokazuju podaci iz izvještaja o prihodima i imovini koje su supružnici dostavili Agenciji za sprečavanje korupcije.

Na sajtu Agencije još nisu dostupni podaci za sve pljevaljske funkcionere, koji su prihode i imovinu u prethodnoj godini morali da prijave do kraja marta ove. Golubović je prijavio mjesečnu zaradu od 1.236 eura za prvih devet mjeseci prošle godine, a posljednja tri mjeseca plata mu je bila veća za desetak eura.

Njemu je u maju prošle godine isplaćena i premija životnog osiguranja od 5.223 eura.

Njegova supruga lani je zarađivala od 1.216 do 1483 eura koliko je primila u decembru prošle godine.

Prvi čovjek grada vlasnik je stana od 76 metara kvadratnih. Navedeno je da je stečen ugovorom o poklonu. Posjeduje i kuću nadomak Pljevalja od 111 metara kvadratnih, sa 550 metara kvadrata zemljišta, i skoro 4.000 metara kavadratnih livada.

Golubovići vraćaju osam kredita, za koje mjesečno po osnovu rata ukupno izdvajaju oko 800 eura.

Gradonačelnik je vlasnik “tojote korola” stare ti godine i skutera “piaggio beverly 500” starog 13 godina.

Golubovićeva supruga takođe vozi “tojotu korolu”, staru 13 godina.

Gradonačelnik ima i pištolj “FN browning” iz 1935. kojeg je naslijedio. Nije dao saglasnost Agenciji za pristup bankovnim računima.

Skoro 27 hiljada eura prošle godine iznosili su prihodi predsjednika Opštinskog odbora DPS-a Vlada Milinkovića i njegove supruge.

Milinković je kao član Odbora direktora Rudnika uglja mjesečno zarađivao 748 eura, a od Poreske uprave, gdje je stalno zaposlen, primao je mjesečno 536 eura.

U njegovom izvještaju navedeno je i da je prvih šest mjeseci od Poreske uprave dobijao 466 eura. Milinković je naveo da je tokom prošle godine mjesečno zarađivao i 275 eura, ali nije navedeno po kom osnovu. Moguće da je riječ o primanjima koja je ostvario kao predjednik Opštinskog odbora DPS-a, s obzirom na to da je u izvještaju godinu ranije naveo taj podatak.

Njegova supruga je prvih devet mjeseci u preduzeću “Outsourcing partners” iz Podgorice mjesečno zarađivala 664 eura, a posljednja tri mjeseca radila je u Elektroprivredu Crne Gore gdje je mjesečno zarađivala 638 eura.

Milinkovićeva kćerka, koja je član njegovog domaćinstva, mjesečno zarađuje 390 eura kao profesor u školi, a druga kćerka 222 eura.

Milinković posjeduje stan od 57 metara kvadratnih.

Predsjednik Skupštine opštine Dragiša Sokić i njegova supruga prošle godine prihodovali su nešto manje od 19.000 eura. Sokić je kao predsjednik SO prošle godine mjesečno zarađivao 1.089 eura, a primao je i mjesečno odborničku naknadu od 150 eura.

Njegova supruga koja je zaposlena u DOO “Čistoća” mjesečno zarađuje 308 eura. Sokić vozi “reno megan” star 14 godina, a on i supruga otplaćuju dva kredita i za rate mjesečno izdvajaju oko 520 eura. Sokići na sebe nemaju upisanih nekretnina.

Poslanica Strujić-Harbić duplirala prihod

Izborom za poslanicu u Skupštinu Cne Gore, predsjednica Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Kenana Strujić-Harbić skoro da je duplirala mjesečna primanja. Njena mjesečna zarada u Rudniku uglja gdje je radila u Službi za odnose sa javnošću prvih devet mjeseci iznosila je 750 eura, dok u Skupštini zarađuje 1465 eura. Prima mjesečno i 150 eura naknade kao odbornica u pljevaljskom parlamentu i još 15 eura mjesečno za članstvo u Odboru za izbor i imenovanja.

Kenana Strujić-Harbić
Kenana Strujić-Harbićfoto: Boris Pejović

Njen suprug koji se u imovinskom kartonu od 2019. vodio kao nezaposlen od maja prošle godine radi u Termoelektrani Pljevlja, gdje je mjesečno zarađivao od 819 do 1019 eura.

Supružnici otplaćuju dva kredita u ukupnom iznosu od 23.000 eura.

Sekretarka Sekretarijata za uređenje prostora Mira Čolović zarađivala je lani 920 eura mjesečno. Kao član Odbora za prostorno planiranje Zajednice opština prošle godine primila je 150 eura, a u maju 1.400 eura za reviziju rudarskog projekta. Od Rudnika je prošle godine u junu naplatila i 250 eura za procjenu stana i stručni nadzor, a za isti taj posao u septembru 100 eura.

Za vještačenje od Tužilaštva prošle godine u septembru dobila je 93 eura, a za stručni nadzor škole u Kovačevićima u novembru 1.300 eura. Za procjenu štete na objektima u decembru je od Rudnika uglja naplatila 400 eura.

Čolovićeva je prijavila gotovinu u iznosu od 32.000 eura, a 10.000 eura posjeduje na tekućem računu.

Njen suprug, zaposlen u TE Pljevlja, mjesečno zarađuje 970 eura i vlasnik je automobila “golf 4”.

Sekretar Sekretarijata za stambene i komunalne poslove, saobraćaj i vode Zoran Čolović ima mjesečnu zaradu od 1.063 eura. Prijavio je da je kao konsultant-predavač za prvih šest mjeseci prošle godine prihodovao mjesečno 396 eura, a u oktobru 625 eura. U maju prošle godine prihodovao je 1.500 eura kao revizor, a 425 u oktobru za isti posao. Kao član radne grupe za izradu plana upravljanja otpadom na projektu prekogranične saradnje prihodovao je 158 eura. U istom tom mjesecu kao konsultant zaradio je 620 eura, a mjesec kasnije 2.109 eura kao menadžer projekta.

Njegova supruga mjesečno zarađuje 222 eura. Čolović je vlasnik je tri stana od 30, 38 i 72 metra kvadratna i poslovnog prostora od 54 metra kvadratna. Kako je naveo u imovinskom kartonu, prvi stan je kupio od kredita kojeg je dobio od Rudnika uglja dok je u njemu radio, drugi je naslijedio, a treći kupio nakon što je prodao radno mjesto. Vlasnik je i kuće od 65 metara kvadratnih koju je naslijedio. Nije dao salglasnost na uvid u bankovne račune.

Doskorašnji direktor opštinskog preduzeća Vodovod Čedo Gospić, kao izvršni direktor primao je mjesečnu zaradu od 950 eura. Kao predsjednik Opštinske izborne komisije primao je dodatnih 125 eura mjesečno, a kao stečajni upravnik tokom prošle godine mjesečno je zarađivao 833 eura. Vlasnik je tri stana, dva od po 60 i jednog od 40 metara kvadratnih. Nije dao saglasnost na uvid u bankovni račun.

Plata direktora pljevaljske Galerije Belisa Pojatića je 995 eura, a direktorice Gradske biblioteke Đine Bajčete 973 eura.

Odbornik DPS-a Ermin Harbić kao hirurg u pljevaljskoj bolnici prošle godine primao je zaradu od 1.500 eura.

Opozicionari zaostaju po primanjima i imovini

Ako je suditi prema dostupnim podacima o prihodima i imovini koju su prijavili, javni funkcioneri iz redova opozicije skromnije žive u odnosu na kolege iz vladajuće DPS-SD-BS koalicije.

Predsjednik Opštinskog odbora Nove Milan Lekić kao savjetnik predsjednika NSD prijavio je mjesečnu zaradu od 500 eura. Kao odbornik u lokalnom parlamentu prima mjesečnu naknadu od 165 eura i još 16,5 eura kao član jednog od odbora. Njegova supruga Gordana koja radi u lokalnoj upravi u Pljevljima prima platu od 530 eura. Lekić je vlasnik kuće od 120 kvadrata i vikendice od 63 kvadrata. Vozi “pežo 308” star devet godina, a posjeduje i 17.000 eura gotovine, 7.000 više nego 2019.

Milan Lekić
Milan Lekićfoto: Goran Malidžan

Odbornica Nove Slavica Batizić prijavila je zaradu od 606 eura, a prihoduje mjesečno dodatnih 200 eura od rentiranja stana. Vlasnica je dva stana od po 65 metara kvadratnih i jednog od nepunih 60 kvadrata. Dala je saglasnost za uvid u bankovni račun.

Odbornik SNP-a Milovan Gogić prima penziju od 362 eura, a njegova supruga od 315. Gogić prima i odborničku naknadu u mjesečnom iznosu od 150 eura. Gogić je vlasnik kuće od 206 metara kvadratnih, stana od 43 i apartmana od 25 metara kvadratnih. Ima 50 odsto udjela u preduzeću “Monting”.

Odbornik Pokreta za Pljevlja Danko Šarančić prijavio je zaradu od 544 eura. Prima odborničku naknadu u iznosu od 150 eura i 250 eura od rentiranje stana. Njegova supruga mjesečno u “Čistoći” zarađuje 420 eura. Šarančić je vlasnik jednosobnog stana veličine 41 metar kvadratni. Prijavio je oročeni štedni ulog od 30.040 eura, a na tekućem računu ima 1.367 eura.

Bonus video: