Marković: U Danilovgradu ostvareni rezultati vrijedni poštovanja

“Danilovgrad je i opština privrednog i ekonomskog prosperiteta koja i u tom pogledu može biti primjer drugima. Ohrabrujući je broj revitalizovanih i novih proizvodnih pogona“, rekao je Marković
0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 08.12.2017. 17:35h

Rezultati koji su u Danilovgradu postignuti u minulom periodu vrijedni su izuzetnog poštovanja, što je osnov i za optmistične vizije njegovog razvoja, saopštio je predsjednik Vlade, Duško Marković, povodom 9. decembra – Dana te Opštine.

Marković je, u čestitki građanima i lokalnom rukovodstvu, kazao da je dovoljno razloga da se ovogodišnji dan Opštine Danilovgrad proslavi sa zadovoljstvom, jer su postignuti rezultati vrijedni izuzetnog poštovanja.

“Podatak da je u periodu od 2012. do prošle godine realizovano više od 70 miliona eura investicija, jasno govori o razvojnom zamahu danilovgradske Opštine, koja je po stepenu razvijenosti iznad državnog prosjeka“, navodi se u čestitki.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da je Marković kazao da se vrijedno radi na realizaciji objekata putne, komunalne i društvene infrastrukture, što predstavlja pouzdanu osnovu za unaprijeđenje života i rada u Opštini Danilovgrad.

"Put Manastir Ostrog – Ždrebaonik, stari put Danilovgrad – Upravna zgrada ZIKS-a, novi Bulevar i rekonstruisani gradski trgovi, samo su neki od realizovanih projekata koji ukazuju na preduzimljivost i posvećenost stvaranju boljeg života za građane Danilovgrada”, rekao je Marković.

On je najavio da će Vlada kroz kapitalni budžet za narednu godinu pružiti podršku novim razvojnim projektima od značaja za unaprijeđenje života u Danilovgradu.

“Danilovgrad je i opština privrednog i ekonomskog prosperiteta koja i u tom pogledu može biti primjer drugima. Ohrabrujući je broj revitalizovanih i novih proizvodnih pogona“, rekao je Marković.

On je dodao i da je Danilovgrad mjesto bogate istorije, koju umni i mudri Bjelopavlići ponosno čuvaju kao dio ukupnog crnogorskog državnog nasljeđa.

Bonus video: