Bratić: Naći nove načine podsticanja djece i mladih za učenje francuskog jezika

Timonije je rekao da će se u narednom periodu, kroz konkretne projekte, raditi na stvaranju baze frankofonih učenika i studenata koji će imati brojne mogućnosti za stipendiranje i usavršavanje u Francuskoj

5512 pregleda 9 komentar(a)
Bratić i Timonije, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta
Bratić i Timonije, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Motivisanje učenika i studenata za izučavanje francuskog jezika i intenzivnija promocija francuske kulture, biće zajednički ciljevi u saradnji Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Ambasade Francuske u Crnoj Gori, poručeno je na sastanku ministarke Vesne Bratić i Kristijana Timonijea, ambasadora Francuske u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta je saopšteno da su se Bratić i Timonije usaglasili da se tradicionalno prijateljski odnos dviju zemalja, može najbolje unaprijediti kroz saradnju u oblasti kulture i obrazovanja.

U tom smislu, obnavljanje sporazuma o saradnji na ovim poljima je prioritet.

"Potrebno je naći nove načine podsticanja djece i mladih za učenje francuskog jezika i nastaviti sa stvaranjem mogućnosti za mobilnost učenika, studenata i akademskog osoblja", istakla je Bratić.

Timonije je rekao da će se u narednom periodu, kroz konkretne projekte, raditi na stvaranju baze frankofonih učenika i studenata koji će imati brojne mogućnosti za stipendiranje i usavršavanje u Francuskoj.

"Na ovaj način, kako su poručili Bratić i Timonije, dodatno će se učvrstiti veze dviju zemalja i osnažiti pozicija Crne Gore na putu integracije u društvo razvijenijih evropskih država.

"Njegovanje dobrih diplomatskih odnosa, međusobno uvažavanje, kulturno povezivanje i bolja saradnja, na korist učenika i studenata iz Crne Gore, jeste zajednički interes dvije prijateljske zemlje", zaključuje se u saopštenju Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Bonus video: