Ministarstvo odbrane raspisalo oglas za obrazovanje na vojnoj akademiji u Austriji

Početkom obrazovanja na vojnim akademijama, izabrani kandidati stiču zvanje kadeta, a po završetku obrazovanja primaju se u službu u Vojsku Crne Gore, bez javnog oglasa, u početnom činu oficira

11019 pregleda 10 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Luka Zeković
Ministarstvo odbrane, Foto: Luka Zeković

Ministarstvo odbrane raspisalo je oglas za izbor dva kadeta za obrazovanje na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Bečkom Novom Mjestu, u Austriji, počev od naredne studijske godine, saopšteno je iz tog resora.

Iz Ministarstva su kazali da početkom obrazovanja na vojnim akademijama, izabrani kandidati stiču zvanje kadeta, a po završetku obrazovanja primaju se u službu u Vojsku Crne Gore, bez javnog oglasa, u početnom činu oficira.

"Tekst oglasa sa opštim i posebnim uslovima, pravima i obavezama kadeta, kao i prijavni formular nalaze se na sajtu Ministarstva odbrane, na linku Biblioteka/Oglasi - Konkursi", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da je javni oglas otvoren do 23. aprila.

"Prijavnu dokumentaciju je potrebno uputiti na adresu - Ministarstvo odbrane, Direktorat za upravljanje ljudskim resursima, kadrovska i statusna pitanja, ulica Jovana Tomaševića br. 29, Podgorica, sa naznakom „Za javni oglas za obrazovanje na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Republici Austriji“", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: