Krivokapić: Pandemija Kovida podsjetila na vrijednost zdravlja i na mjesto koje zaslužuju nauka, medicina i solidarnost

On je dodao da je Svjetski dan zdravlja prilika je da Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji zahvalimo za sve napore koje ulaže na globalnom planu, kako bi pravo na zdravlje kao jedno od osnovnih ljudskih prava bilo dostupno svima

7430 pregleda 14 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Pandemija Kovida-19 surovo je podsjetila cijeli svijet na vrijednost zdravlja i na mjesto koje u sistemu, po prirodi stvari, zaslužuju da zauzimaju nauka, medicina i solidarnost, rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić povodom Svjetskog dana zdravlja.

Krivokapić je poručio da je očuvanje zdravlja građana jedan od glavnih prioriteta Vlade, Ministarstva zdravlja i čitavog sistema zdravstvene zaštite, koji u borbi s pandemijom pokazuju visoku odgovornost prema svojim građanima.

"Nadamo se da će naša država i čitavo čovječanstvo iz ove situacije izaći otpornije i bogatije za jedno novo iskustvo i jednu mudru i trajnu pouku našim potomcima", rekao je Krivokapić.

On je dodao da je Svjetski dan zdravlja prilika je da Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji zahvalimo za sve napore koje ulaže na globalnom planu, kako bi pravo na zdravlje kao jedno od osnovnih ljudskih prava bilo dostupno svima.

"Ovogodišnja globalna tema SZO “Izgradnja pravednijeg, zdravijeg svijeta”, ukazuje da neravnopravnost jeste prisutna i da toga nije pošteđena nijedna sredina. Zato u svim planovima i aktivnostima koje preduzimamo, uvijek ističemo opredijeljenost Vlade da stvori društvo jednakih šansi“, zaključio je premijer.

Bonus video: