Bolnica Brezovik dobila novi ultrazvučni aparat

Godišnje se obavi oko 600 ultrazvučnih pregleda i to isključivo za njihove hospitalizovane bolesnike

4768 pregleda 93 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Najbolja potvrda rada jedne zdravstvene ustanove jesu zadovoljni pacijenti. Tako su pacijent i članovi porodice drugog pacijenta odlučili da se osoblju Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku, kraj Nikšića, za njihov predan rad i požrtvovanost, zahvale vrijednom donacijom. Riječ je o ultrazvučnom aparatu vrijednom 23 hiljade eura, donaciji D.O.O. „MD Mont“ iz Sutomora i Veska Đurovića, takođe iz Sutomora.

"Ultrazvučni aparat smo mislili da kupimo iz sopstvenih sredstava, ali smo isti dobili zahvaljujući društveno odgovornim ljudima koji shvataju našu situaciju i koji su nam ponudili pomoć. Aparat je namijenjen za kabinet za ultrazvuk koji pokriva čitav Brezovik. Prethodni ultrazvučni aparat je star 20 godina, tako da je ovaj dobro došao, jer je stari aparat odradio svoje“, kazala je Slađana Soldo, glavna sestra bolnice u Brezoviku.

Prema njenim riječima godišnje se u Brezoviku obavi oko 600 ultrazvučnih pregleda i to isključivo za njihove hospitalizovane bolesnike. Kako je Soldo kazala u poslednja dva mjeseca dobili su više donacija, a svaka im je izuzetno značajna. Tako im je „Alkaloid“ Skoplje donirao uniforme, „Meridian kladionice“ flowmetre, „Booster“ nanometre, „Donator“ rukavice za jednokratnu upotrebu, Vojska Crne Gore kreveti, a tu su i donacije Fors Montenegra, a bilo je i novčanih donacija

Bonus video: