Pljevaljskoj kovid bolnici 15 hiljada eura za sistem centralnog dovoda kiseonika

Novoizabrani izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin istakao je da se od nacionalne kompanije očekuje da doprinese društvenoj zajednici

5395 pregleda 1 komentar(a)
Rovčanin - Grbović, Foto: Elektroprivreda Crne Gore
Rovčanin - Grbović, Foto: Elektroprivreda Crne Gore

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) uručila je Opštoj bolnici u Pljevljima. donaciju od 15.000 eura, namijenjenu za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe Kovid bolnice, saopšteno je iz te kompanije koja je u većinski državnom vlasništvu.

Novoizabrani izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin, funkcioner Demokratske Crne Gore iz Pljevalja, istakao je da se od nacionalne kompanije očekuje da doprinese društvenoj zajednici, pogotovo kada se građani i država nalaze u specifičnoj situaciji, kakva je pandemija.

"Pljevlja su vrlo značajna karika crnogorskog energetskog lanca i posebno mi je zadovoljstvo da baš bolnici u Pljevljima bude usmjerena prva donacija od mog postavljenja za izvršnog direktora kompanije. Nadam se da će naša podrška doprinijeti bržem i lakšem oporavku pacijenata, ali i donekle olakšati svakodnevni rad zdravstvenim radnicima", kazao je Rovčanin.

Direktor Opšte bolnice Pljevlja, doktor Saša Grbović, zahvalio je EPCG na vrijednoj donaciji i kazao da je Interno odjeljenje s odsjekom za Infektivne bolesti cjelokupno opredijeljeno za Kovid bolnicu.

"Kako pandemija već dugo traje, a sve je više pacijenata sa težom kliničkom slikom, sve je veća i potreba za kiseoničkom potporom. Do sada se potpora s kiseonikom pružala preko boca s kiseonikom a koji su zbog udaljenosti za nabavku i transport iziskivali velike troškove za našu ustanovu", kazao je, između ostalog, Grbović.

Rovčanin je naglasio i da će se, dok on bude na čelu kompanije, kroz strateško, dugoročno djelovanje posebna pažnja posvetiti podršci društvenoj zajednici, kako u zdravstvu, tako i u drugim oblastima od značaja za njen razvoj, kako na lokalnom, tako i nacionalnom nivou.

Bonus video: