Vukićević: Na Žabljaku vakcinisano oko 150 građana, prijavljeno oko 330

„Određeni broj, uglavnom starijih sugrađana, nalazi se na bolničkom liječenju. Uzimanje uzoraka i ostala dijagnostika obavlja se u zdravstvenoj stanici utorkom i petkom, a svakodnevno se pruža terapija oboljelima”, kazao je Vukićević

5163 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa Žabljaka, Foto: Mediabiro
Detalj sa Žabljaka, Foto: Mediabiro

Na Žabljaku je do sada protiv koronavirusa vakcinisano oko 150 građana, a za vakcinaciju je prijavljeno oko 330, kazao je predsjednik te opštine Veselin Vukićević, navodeći da je opadajući trend broja inficiranih ohrabrujući.

On je rekao da među zaraženim nema životno ugroženih i da klinička slika oboljelih zavisi od slučaja do slučaja.

„Određeni broj, uglavnom starijih sugrađana, nalazi se na bolničkom liječenju. Uzimanje uzoraka i ostala dijagnostika obavlja se u zdravstvenoj stanici utorkom i petkom, a svakodnevno se pruža terapija oboljelima”, kazao je Vukićević agenciji Mediabiro.

Vukićević
Vukićevićfoto: Mediabiro

On je rekao da je na Žabljaku koronavirusom trenutno inficirano 11 osoba, a od početka epidemije od posljedica infekcije preminulo je osam građana.

Kako se navodi, na Žabljaku se vakcinacija protiv koronavirusa vrši tokom vikenda, a počela je 28. marta.

“Prema podacima koje dobijamo od nadležnih iz Doma zdravlja Žabljak, imamo prijavljenih nešto oko 330, i do sada je vakcinisano oko 150 naših sugrađana”, kazao je Vukićević.

On je naveo da je opadajući trend broja inficiranih ohrabrujući.

Međutim, kako je rekao, nezahvalno je davati bilo kakve prognoze kada je u pitanju nastupajuća ljetnja sezona.

„Situacija je, kako se pokazalo prethodnih godinu, vrlo nepredvidiva i podložna je naglim promjenama”, kazao je Vukićević.

Prema njegovim riječima, uspjeh ljetnje sezone zavisiće od uspjeha imunizacije i od poštovanja epidemioloških mjera.

“Svakako da nam dobra zimska sezona u januaru i februaru daje pozitivan stav da ćemo imati dobru ljetnju sezonu”, zaključio je Vukićević.

Bonus video: