Uprava za inspekcijske poslove:

Narednih dana pojačane kontrole ugostiteljskih objekata

Tri ekipe inspektora će u pratnji policije, od jutarnjih časova pa do 21 čas, do kad je dozvoljen rad lokala, kontrolisati sprovođenje epidemioloških mjera koje su na snazi

13926 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Uprava za inspekcijske poslove najavila je, nakon sjednice Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu, kojoj prisustvuju predstavnici Uprave, kao i predstavnici iz drugih državnih i lokalnih organa, pojačane kontrole ugostiteljskih objekata u narednim danima.

Iz Uprave su kazali da će tri ekipe inspektora u pratnji policije, od jutarnjih časova pa do 21 čas, do kad je dozvoljen rad lokala, kontrolisati sprovođenje epidemioloških mjera koje su na snazi.

"Turistička inspekcija će prilikom sprovođenja kontrola, obavještavati ugostiteljske objekte koji koriste zatvorene/zastakljene terase/bašte da uklone stakla sa bočnih strana objekata, odnosno terasa/bašta", navodi se u saopštenju.

Podgorička Komunalna policija preuzela je, kako dodaju, obavezu da organizuje kontrole javnih površina u saradnji sa predstavnicima Uprave policije, pa će takođe biti raspoređeni u nekoliko ekipa od jutarnjih časova pa do 22 časa, na svim lokacijama u glavnom gradu, sa posebnim osvrtom na kontrole u park šumi Gorica.

Preporučujemo za Vas