SNP: Posebno voditi računa o položaju zdravstvenih radnika

Pozvali su građane da se u što većem broju odazovu pozivu za vakcinaciju protiv virusa, jer je to jedini način da se izađe iz nesvakidašnje zdravstvene krize i sačuva zdravlje

2789 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Pandemija virusa korona pokazala je da se o položaju zdravstvenih radnika posebno mora voditi računa, a društvo koje ne prepoznaje njihovu važnost ne može ići naprijed, poručili su iz Socijalističke narodne partije (SNP) povodom Svjetskog dana zdravlja.

Iz SNP-a su naveli da je zbog pandemije koronavirusa nastupio težak period za ljude širom svijeta, ali da su posebno opterećeni oni koji se nalaze na prvoj liniji odbrane od nevidljivog neprijatelja, zdravstveni radnici.

Oni su zahvalili svim ljekarima, medicinskim sestrama, tehničarima i drugom medicinskom osoblju koji svakog dana rizikuju sopstvene živote da bi spasili tuđe.

“Društvo koje ne prepoznaje njihovu važnost ne može ići naprijed, a ove teške okolnosti su to i potvrdile. Pandemija virusa korona pokazala je da se o položaju zdravstvenih radnika mora posebno voditi računa”, rekli su iz SNP-a.

Iz te partije su poručili da država mora da pronađe način da izdvoji sredstva koja bi bila usmjerena na trajno poboljšanje situacije medicinskog osoblja.

Kako su naveli, zdravlje je najveće bogatstvo, a ljekari su čuvari zdravlja nacije.

“Društvo u cjelini mora čuvati zdravstvene radnike kako bismo iz ovih teških okolnosti izašli sa što manje posledica i naučili lekcije potrebne za budućnost”, kaže se u saopštenju.

Iz SNP-a pozvali su građane da se u što većem broju odazovu pozivu za vakcinaciju protiv virusa, jer je to jedini način da se izađe iz nesvakidašnje zdravstvene krize i sačuva zdravlje.

Bonus video: