Đurović o spornoj objavi: Nikoga ne mrzim, reagovala sam na najvulgarnije uvrede

Đurović na Fejsbuku poručila osobama koje su tokom ratnih dešavanja doselile u Crnu Goru, a koje su, kako smatra, "zloupotrijebile gostoprimstvo", da se "polako pakuju". Kazala je da ju je jedan od korisnika tjerao iz sopstvene zemlje i psovao njene pokojne roditelje

77388 pregleda 1394 reakcija 319 komentar(a)
Đurović (arhiva), Foto: Luka Zeković
Đurović (arhiva), Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.04.2021. 21:13h

Fejsbuk objava direktorice podgoričke Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić" Zoje Đurović, u kojoj je poručila osobama koje su tokom ratnih dešavanja doselile u Crnu Goru, a koje su, kako smatra, "zloupotrijebile gostoprimstvo", da se "polako pakuju", naišla je na veliki broj osuda na društvenim mrežama, u kojima se govorilo da se radi o govoru mržnje.

Đurović je poruku uklonila ubrzo nakon objave.

"Vrijeme je da svako ide svojoj kući… rata više nema, treba svako da pomogne svojoj zemlji, koju su napustili, da se izgrađuje… Gostoprimstva im nije falilo, dobrano su ga iskoristili i zloupotrijebili. Iako vam izgledamo glupi, nismo, vjerujte. Da, volimo svoju zemlju i zbog toga nas optužujete, je li? E pa, slobodno. Ali se prvo vratite u svoju, iz koje ste utekli nama u zagrljaj, pa koji ste pljunuli. Nema da se ljutite. Od vaše 'ugroženosti' ostale su vam firme, preduzeća, titule, novac. Sve nosite, imamo mi to malo svoga, napravićemo još. Ovo ne smije da zvuči kao protjerivanje (jer ja na to nemam pravo kao jedinka) samo mislim da je vrijeme da nam zahvalite (a i ne morate, dovoljno ste) i polako se pakujete. Nisam političar, ne razumijem se u to, ali imam pomalo mozga… i dostojanstva!! Moglo vam je biti još ljepše, ali ste na sve to pljunuli. Znači, nemamo se što više družiti. Ko radi protiv svog domaćina, koji ga je prigrlio, nije ni ljudski ni hrišćanski. A pogotovo vi koji ste ljuti 'vjernici'.. dobro znate da vam par očenaša neće pomoći da izbjegnete božjem sudu. Živjeli vi sto godina, u zdravlju i sreći… ali… došlo je vrijeme kojemu ste sami doprinijeli", navela je Đurović u objavi.

Đurović je u poruci "Vijestima" kazala da je reagovala na grube uvrede jednog od korisnika koji ju je, kako je kazala, tjerao iz sopstvene države, ali i na najvulgarniji način uvrijedio njene pokojne roditelje.

"Moji roditelji su ugostili puno izbjeglih tada iz BiH, dijelili obroke s njima, u onoj nemaštini, što je meni samoj bila najsvetija stvar, dok sam i ja, njihova kćer, takođe pobjegla od rata iz Mostara, zajedno sa svojim suprugom bila u iznajmljenoj garsonjerici. I neka sam. Mi smo takvi. Zato mi teško pada što Hercegovci, čiju krv nosim i ja, mene tjeraju iz moje zemlje i psuju moje roditelje", rekla je Đurović.

Poručila je da nikog ne mrzi, ali da se neke stvari ne mogu dozvoliti.

Zoja Đurović
foto: Screenshot/Facebook

Bonus video: