Krivokapić: Inkluzija romske zajednice u zdravstveni, školski, ekonomski i socijalni sistem jedan je od imperativa

"Želim da svi oni koji su svoj “točak” neiscrpne energije i svoju himnu neprekidne selidbe udomili baš u Crnoj Gori, osjećaju mir, slobodu i širinu u kojima mogu da ostvare sva svoja neupitna prava", rekao je Krivokapić

7572 pregleda 6 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Potpuna inkluzija romske zajednice u crnogorski zdravstveni, školski, ekonomski, socijalni i pravni sistem, jedan je od imperativa, koji stoji pred ovom Vladom, rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je čestitao u ime Vlade i u svoje lično ime pripadnicima romske zajednice, Svjetski dan Roma.

"Želim da svi oni koji su svoj “točak” neiscrpne energije i svoju himnu neprekidne selidbe udomili baš u Crnoj Gori, osjećaju mir, slobodu i širinu u kojima mogu da ostvare sva svoja neupitna prava. Nadam se da narod čije ime znači Čovjek, u državi koja se deklariše kao građanska zajednica ravnopravnih naroda, kultura i vjera, sa meritornim i svrsishodnim institucijama sistema, može da prepozna puteve i načine kroz koje će svi njegovi kapaciteti i talenti postati istinsko društveno dobro", poručio je Krivokapić.

Istakao je da se Vlada vodi nepobitnom činjenicom da nema srećne zajednice bez ostvarenih i zbrinutih pojedinaca.

"Stoga, ne može biti ni slobodne niti pravedne Crne Gore ako je pripadnici romske zajednice ne bi istinski osjećali kao svoj topli i nezamjenjiv dom", navodi se u čestitki Krivokapića.

Bonus video: