Vatrogasci prekinuli štrajk glađu, čekaju odgovor ministarstva

Poručili da će radikalizovati protest ako do 16. aprila od Ministarstva finansija i socjialnog staranja ne dobiju odgovor o povratku na posao

5308 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Grupa od šest nikšićkih vatrogasaca prekinula je osmodnevni štrajk glađu i poručila da će radikalizovati protest ako do 16. aprila od Ministarstva finansija i socjialnog staranja ne dobiju odgovor o povratku na posao.

"Jutros smo po dogovoru došli na razgovor u Opštinu sa nadležnim ljudima i rečeno nam je da se na našem problemu radi, kako bi se stekli uslovi za zapošljavanje a sve po javnom konkursu, zakonito, fer i javno, kako i smo i od starta tražili. Opština je obezbijedila sredstva po budžetu i Služba Zaštite ima upražnjena radna mjesta. Jedini uslov je saglasnost a danas je Načelink službe i zaštite poslao urgenciju Ministarstvu Finansija da nam se odgovori na zahtjev koji je poslat još 23. marta i nadamo se da ćemo ubrzo dobiti odgovor. Za sad ćemo prekinuti štrajk glađu te apelujemo još jednom na ministarstvo da nam odgovori do sledećeg petka (16.4) ili ćemo u protivnom radikalizovati štrajk", naveli su u obraćanju.

Zahvalili su građanima i kolegama koji su im pružili podršku.

"Zahvaljujemo institucijama - imajući razumijevanje zbog trenutne situacije ali ih molimo da i oni imaju razumijevanja za nas, jer se ipak bavimo humanim poslom u dobrobit svih naših sugrađana", naveli su vatrogasci.

Bonus video: