Utvrđen Predlog izmjena Zakona o informacionoj bezbjednosti

Iz Vlade su rekli da će izmjene Zakona o informacionoj bezbjednosti, osim normativne usklađenosti, obezbijediti punu zaštitu od računarskih bezbjednosnih incidenata na internetu

3273 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada je utvrdila Predlog izmjena Zakona o informacionoj bezbjednosti, koje će obezbijediti punu zaštitu od računarskih bezbjednosnih incidenata na internetu.

Iz Vlade su kazali da je cilj predloženih izmjena usklađivanje sa Zakonom o tajnosti podataka.

“Kojim je propisana nadležnost organizacione jedinice organa uprave nadležnog za zaštitu tajnih podataka (CIRT) da koordinira prevenciju i zaštitu od računarskih bezbjednosnih incidenata na internetu i drugih rizika bezbjednosti informacionih sistema organa i pravnih i fizičkih lica, kao i mjere koje CIRT preduzima”, piše u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da će izmjene Zakona o informacionoj bezbjednosti, osim normativne usklađenosti, obezbijediti punu zaštitu od računarskih bezbjednosnih incidenata na internetu.

“Kao i od drugih rizika bezbjednosti informacionih sistema organa i pravnih i fizičkih lica prepoznatih odredbama Zakona, što će doprinijeti jačanu informacione bezbjednosti”, naveli su iz Vlade.

Iz Vlade su kazali da je odobrena isplata subvencija za martovske zarade zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada, po osnovu čuvanja djeteta, u 15 opština.

“Vlada je dala saglasnost Opštini Herceg Novi za podizanje spomen-obilježja, davanjem naziva ulici, po imenu Gordane Bogojević Kovačević, istaknute ličnosti – košarkašice, kao i postavljanje spomen-biste Stevanu Raičkoviću, istaknutom književniku, prije isteka zakonskog roka”, piše u saopštenju.

Vlada je utvrdila pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Generalnog sekretarijata Vlade.

Bonus video: