Kolašin: Kreativne radionice u OŠ "Risto Manojlović" priprema za praznike

U taj kreativni posao biće uključeni učenici od prvog do devetog razreda, njihovi roditelji i nastavnici
310 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2017. 08:22h

Posljednje sedmice prvog polugodišta u OŠ „Risto Manojlović“ u Kolašinu obilježiće niz zanimljivih aktivnosti, od koji će neke biti zasnovane na saradnji sa roditeljima. U toj ustanovi planiraju da se reprezentno predstave na prvom „Božićnom bazaru“, koji se organizuje u Kolašinu. Štand na kojem će izlagati popuniće novogodišnjim ukrasima, koje će učenici praviti na radionici sa svojim nastavnicima i roditeljima.

„U taj kreativni posao biće uključeni učenici od prvog do devetog razreda, njihovi roditelji i nastavnici. Naravno, i sugrađani koji nemaju djecu školskog uzrasta su dobrodošli. Namjera nam je da do 22. decembra, kada počinje Božićni bazar, napravimo što više originalnih ukrasa. Roditelji i djeca će, prema svjim idejama praviti novogodišnju dekoraciju i na taj način provoditi kreativno vrijeme zajedno. Škola im je podrška," kažu u OŠ „Risto Manojlović“.

Istovremeno, đaci iz bibliotekarske i sekcije engleskog jezika vrijedno rade na pripremanju flajera „Djaca djeci“. Na njemu će, na maternjem i engleskom jeziku, vršnjacima turistima, predstaviti znamenitosti svog grada.

„Cilj nam je da se na tom flajeru, dječjim „jezikom“ napisano, nađe sve ono što bi učenici naše škole željeli da njihovi vršnjaci iz drugih zemalja, kad dođu u Kolašin vide. Djeca na poseban način doživljavaju svoj grad, drugačije ga vide od nas odraslih i oni najbolje znaju šta bi bila interesovanja najmlađih turista. Učenicu su se s radošću uključili u taj projekat," kaže biblotekarka Jelena Tatić.

Ona najavljuje i da će u februaru početi priprema trećeg broja školskog čaasopisa. Minule dvije godine kolašinski osnovci su, kroz kreiranje časopisa „Đačko oko“, pokazali da su i te kako talentovani i za novinarstvo.

Galerija

Bonus video: