Devetogodišnjem Aleksandru potrebna pomoć za liječenje u Turskoj

Porodica kazala da je potrebno oko 10.000 eura za dodatne troškove boravka u Turskoj, dok troškove samog liječenja plaća Fond

107879 pregleda 864 reakcija 29 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Porodica devetogodišnjeg Aleksandra Nađa uputila je apel za pomoć u liječenju tog dječaka u Turskoj.

Naveli su da je za dodatne troškove tokom boravka u Turskoj potrebno oko 10.000 eura, dok troškove samog liječenja plaća Fond za zdravstveno osiguranje.

Dječakova majka, Dušica Šnajer, kazala je da je Aleksandru prije tri godine otkriven tumor hemangiom na ruci, kada je operisan u Kliničkom centru Crne Gore, nakon čega je uslijedio i oporavak u Igalu. U međuvremenu ponovo došlo do istog problema, hemangiom je veći nego ranije, pa je oštećen i nerv.

Šnajder je rekla da je Aleksandru nakon mišljenja konzilijuma Kliničkog centra obezbijeđen nastavak liječenja u Turskoj, pa će dvije hirurške intervencije u klinici Acibadem biti urađene na račun Fonda za zdravstveno osiguranje. Takođe će, kako je kazala, biti naknadno refundirani i troškovi avionskih karata, ali Šnajder navodi da kao porodica nisu u mogućnosti da sami obezbijede novac za prevoz, odnosno za kupovinu karata, kao ni za ostale troškove tokom boravka u Turskoj.

Kazala je da će na klinici Acibadem dječaku biti urađene dvije intervencije - embolizacija i resekcija, a da će tome prethoditi dodatna ispitivanja, analize i magnetna rezonanca.

Šnajder je rekla da je, prema informacijama koje su dobili iz predstavništva Acibadema u Podgorici, zakazani termin već 18. april, a da će dio vremena prije i nakon intervencija ona i dječak morati da plaćaju smještaj, te da za sada nema informaciju koliko će vremena trajati njihov boravak u Istanbulu.

Svi koji žele da pomognu to mogu učiniti putem žiro računa: 540-3215288536 (Erste banka), na ime Dušica Šnajder.

IBAN: ME25540000003215288536

Bonus video: