Za stolom do četiri osobe, otvorene škole i za maturante, kladionice, tržni centri...

Zabrana međugradskog saobraćaja vikendima u čitavoj Crnoj Gori i dalje ostaje na snazi, a "policijski čas", odnosno sloboda kretanja biće i dalje ograničena od 22 sata do pet ujutru narednog dana

195402 pregleda 795 reakcija 136 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Mjere protiv koronavirusa biće ublažene u više opština, pa će tako ulazak i izlazak iz Ulcinja, Bijelog Polja, Cetinja i Bara da bude dozvoljen i radnim danima, saznaju "Vijesti".

U tim opštinama biće dozvoljen i rad tržnih centara, štandova, tezgi, kadionica, fitnes centara i teretena. S obzirom na pad broja novooboljelih u ovim opštinama biće dozvoljen i rad ugostiteljima unutar objekata, a za jednim stolom, unutra i vani, moći će da budu do četiri osobe.

U Nikšiću i Šavniku dozvoljava se rad baštama, odnosno terasama ugostiteljskih objekata sa maskimalno dvoje ljudi za stolom, kao i rad privrednih društava i preduzetnika koji se bave trgovinom neprehrambenih proizvoda i pružanja usluga (prodavnice obuće i odjeće, kozmetički i frizerski saloni i slično) od sedam do 21 sat.

Vaspitno obrazovne ustanove počinju regularno da rade od 12. do 16. aprila u Ulcinju, Bijelom Polju, na Cetinju i u Baru, a u Nikšiću i Šavniku pohađanje nastave u školama dozvoljeno je samo za maturante i polumaturante.

Nastava se redovno pohađa u Plavu, Gusinju, Petnjici, Herceg Novom, na Žabljaku, Tivtu, Kotoru, Plužinama, Tuzima, Budvi, Rožajama.

U Danilovgradu, zbog pogoršanja epidemiološke situacija, biće obustavljena redovna nastava i prelazi se na onlajn sistem, dok će u škole redovno ići samo maturanti i polumaturanti. U ugostiteljskim objektima u Danilovgradu mogu da rade samo terase, a za jednim stolom dozvoljeno je da budu dvije osobe.

Zabrana međugradskog saobraćaja vikendima u čitavoj Crnoj Gori i dalje ostaje na snazi, a "policijski čas", odnosno sloboda kretanja biće i dalje ograničena od 22 sata do pet ujutru narednog dana.

"Vijesti" saznaju da se od sjutra omogućava boravak u parkovima i javnim površinama za rekreaciju i sport.

Takođe, kruzerima se dozvoljava ulazak u luke, a uslov za ulazak stranaca je negativan PCR test, pozitivan serološki test na antitijela klase IgG ili dokaz da su najmanje sedam dana prije ulaska u našu zemlju vakcinisani drugom dozom vakcine protiv Covida-19.

Bonus video: