MO: Preduzimamo sve mjere i radnje na rasvjetljavanju slučaja koji se desio na putu Podgorica-Nikšić

"O incidentu sa kapetanom Čanjkom su bez odlaganja izviješteni nadležni u lancu komandovanja Vojske i Ministarstva, kapetan Čanjak je kontaktiran i svi resursi Vojske i Ministarstva su stavljeni na raspolaganje njemu i njegovoj porodici, kako bi se što prije ublažile i sanirale posljedice incidenta"

19935 pregleda 86 reakcija 21 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Luka Zeković
Ministarstvo odbrane, Foto: Luka Zeković

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore utvrđuju činjenice o incidentu na Bogetićima u kom su, prema saznanjima Vijesti povrijeđeni kapetan Radomir Čanjak i doktor Dragan Martinović, civilno lice u VCG.

Iz Ministarstva odbrane nijesu odgovorili na pitanja Vijesti o tom događaju, ali su saopštili da su svi resursi Vojske i MO stavljeni na raspolaganje Čanjku i njegovoj porodici, kako bi se što prije ublažile i sanirale posljedice incidenta.

U saopštenju za javnost istakli da imaju razumijevanja za pojačano interesovanje javnosti za navedeni događaj i da cijene izraženu zabrinutost za pripadnike Vojske Crne Gore:

"Ali ujedno želimo da na potpun način informišemo javnost onog trenutka kad se prikupe sva potrebna obavještenja, kako bi se spriječile dezinformacije koje ne idu u prilog nijednom od učesnika ovog događaja", piše u saopštenju. "Povodom događaja koji se 08. aprila 2021. godine desio na magistralnom putu Podgorica – Nikšić, gdje se kao učesnici, između ostalih, pominju kapetan Radomir Čanjak i doktor Dragan Martinović, civilno lice u VCG, obavještavamo zainteresovanu javnost da Ministarstvo odbrane i Vojska CG, preduzimaju neophodne mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti koje su bile od uticaja na predmetni događaj, odnosno sprovodi se postupak prikupljanja obavještenja od lica koja su kao očevici prisustvovali događaju. Takođe, kontinuirano se ostvaruje i komunikacija sa Upravom policije, koja u odnosu na ovaj događaj prikuplja obavještenja od građana. Vojska Crne Gore je profesionalna organizacija koja postupa u skladu sa utvrđenim pravilima i procedurama, koje zahtijevaju potpuno i nedvosmisleno utvrđivanje činjeničnog stanja prije donošenja odluka. O incidentu sa kapetanom Čanjkom su bez odlaganja izviješteni nadležni u lancu komandovanja Vojske i Ministarstva, kapetan Čanjak je kontaktiran i svi resursi Vojske i Ministarstva su stavljeni na raspolaganje njemu i njegovoj porodici, kako bi se što prije ublažile i sanirale posljedice incidenta", kazali su iz MO.

Prema saznanjima Vijesti Čanjak i Martinović povrijeđeni su juče tokom blokade magistralnog puta Podgorica - Nikšića, nakon što su demonstranti odbili da omoguće prolaz vojnom autobusu.

Bonus video: