Bečić: Crnogorski studenti pokazali su zbog čega mladost predstavlja svijest i savjest društva

“Uvijek budite ono što ste bili danas. Budite spontani i uvijek i na svakom mjestu uključite iskrenost i emociju. Ogromno znanje, koje ste danas pokazali, uvijek pretvorite u akciju, a akciju u emociju, jer je ona pokazatelj iskrenosti. Emociju unesite, a stabilnost zadržite“, poručio je Bečić

4797 pregleda 5 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Crnogorski studenti pokazali su zbog čega mladost predstavlja svijest i savjest društva, koja je uvijek spremna da gradi mostove saradnje i koja nije opterećena teretom prošlosti i, kao takva, treba da gleda u budućnost, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je, kao član žirija, učestvovao na jučerašnjoj Smotri besjedništva, u organizaciji Studentskog vijeća Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, povodom obilježavanja Nedjelje studenata.

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, kazao da je počastvovan i zadovoljan zbog prilike da bude dio takvog događaja i pohvalio učesnike, navodeći da su oni ne samo izvorište ideja i kreativnosti, već i generatori promjena, čiji se glas uvijek i na svakom mjestu mora čuti.

“Uvijek budite ono što ste bili danas. Budite spontani i uvijek i na svakom mjestu uključite iskrenost i emociju. Ogromno znanje, koje ste danas pokazali, uvijek pretvorite u akciju, a akciju u emociju, jer je ona pokazatelj iskrenosti. Emociju unesite, a stabilnost zadržite“, poručio je Bečić.

On je istakao da su studenti pokazali zbog čega mladost predstavlja svijest i savjest društva, koja je uvijek spremna da gradi mostove saradnje i koja nije opterećena teretom prošlosti.

Prema njegovim riječima, takva mladost treba da gleda u budućnost, „kako bi našim potomcima ostavili nešto mnogo uređenije i ljepše.“

“Naša budućnost je upravo ono što sam danas imao priliku da vidim i drago mi je da u Crnoj Gori stasava mladost kakva je i potrebna našem društvu. Iz tog razloga, ohrabrujem vas da uvijek budete ovako mudri, hrabri, emotivni i iskreni i, što je najvažnije, da nikad ne odustajete”, zaključio je Bečić.

Navodi se da je, prema ocjeni stručnog žirija, pobjednica takmičenja Đurđina Truković, dok je drugo i treće mjesto pripalo Milici Ljiljanić i Mirku Stojkanoviću.

„Zadovoljstvo da proglasi pobjednike pripala je predsjedniku Skupštine, a njemu je od predstavnika Studentskog vijeća Pravnog fakulteta uručena specijalna zahvalnica za učešće u radu žirija“, dodaje se u saopštenju.