TVRDE DA JE PUT SAMO JEDNOM ČIŠĆEN

Šavnik: Mještani Boana tvrde da se putevi čiste po prioritetu partije, iz Opštine demantuju

"Mehanizacija je nakon prvog snijega pročistila put do Bara. Ponovo smo djelovali u utorak, kada je put ponovo očišćen i proširen. Očišćeni su i putevi gotovo do svake kuće. Danas je na taj lokalni put dopremljena so...”
159 pregleda 1 komentar(a)
selo Bara put, Foto: Privatna arhiva
selo Bara put, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.12.2017. 16:14h

Mještanin Bara kod Boana u šavničkoj Opštini Đoko Bijelić tvrdi da je lokalni put loše očišćen i optužuje vlast da se prilikom tog posla rukovodi političkom pripadnošću mještana.

Bijelić je istakao da je put samo jednom očišćen nakon prvog snijega, da to nije dobro urađeno i da saobraćati mogu samo terenska vozila i traktori. 

“Nijesu ostavljena proširenja za mimoilaženje vozila. Djelimično je i zaleđen. Posljedica svega je da do škole na Barama ne mogu doći nastavnici, ali ni đaci iz sela koji pohađaju više razrede u Boanu. U selu sa oko 50 domaćinstava ima starih i bolesnih kojima je prohodnost puta neophodna... Negdje čiste do svake kuće, a nas zapostavljaj... Selektivno čišćenje motivisano je političkom pripadnošću sela ili pojedinih domaćinstava”. 

Njegove navode negira Vlatko Vuković, potpredsjednik Opštine Šavnik u kojoj je DPS na vlasti.

“Bijelić nije stanovnik Bare već živi u Tušinji. Mehanizacija je nakon prvog snijega pročistila put do Bara. Ponovo smo djelovali u utorak, kada je put ponovo očišćen i proširen. Očišćeni su i putevi gotovo do svake kuće. Danas je na taj lokalni put dopremljena so...” 

Predsjednik MZ Boan čiji je administrativni dio selo Bare Tomaš Čurović, potvrdio je Vukovićeve navode.

Preporučujemo za Vas