Šavnik: Mještani Boana tvrde da se putevi čiste po prioritetu partije, iz Opštine demantuju

"Mehanizacija je nakon prvog snijega pročistila put do Bara. Ponovo smo djelovali u utorak, kada je put ponovo očišćen i proširen. Očišćeni su i putevi gotovo do svake kuće. Danas je na taj lokalni put dopremljena so...”
188 pregleda 1 komentar(a)
selo Bara put, Foto: Privatna arhiva
selo Bara put, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.12.2017. 16:14h

Mještanin Bara kod Boana u šavničkoj Opštini Đoko Bijelić tvrdi da je lokalni put loše očišćen i optužuje vlast da se prilikom tog posla rukovodi političkom pripadnošću mještana.

Bijelić je istakao da je put samo jednom očišćen nakon prvog snijega, da to nije dobro urađeno i da saobraćati mogu samo terenska vozila i traktori.

“Nijesu ostavljena proširenja za mimoilaženje vozila. Djelimično je i zaleđen. Posljedica svega je da do škole na Barama ne mogu doći nastavnici, ali ni đaci iz sela koji pohađaju više razrede u Boanu. U selu sa oko 50 domaćinstava ima starih i bolesnih kojima je prohodnost puta neophodna... Negdje čiste do svake kuće, a nas zapostavljaj... Selektivno čišćenje motivisano je političkom pripadnošću sela ili pojedinih domaćinstava”.

Njegove navode negira Vlatko Vuković, potpredsjednik Opštine Šavnik u kojoj je DPS na vlasti.

“Bijelić nije stanovnik Bare već živi u Tušinji. Mehanizacija je nakon prvog snijega pročistila put do Bara. Ponovo smo djelovali u utorak, kada je put ponovo očišćen i proširen. Očišćeni su i putevi gotovo do svake kuće. Danas je na taj lokalni put dopremljena so...”

Predsjednik MZ Boan čiji je administrativni dio selo Bare Tomaš Čurović, potvrdio je Vukovićeve navode.

Bonus video: