ČLAN SRD SPECIJALNA OLIMPIJADA NIKŠIĆ

Stefan Jokić se kiti medaljama

Stefan ističe da sve sportove kojima se bavi podjednako voli, da su roditelji ponosni na njega i da mu društvo svaki uspjeh čestita
123 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Jokić, Foto: Svetlana Mandić
Stefan Jokić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 07.12.2017. 15:49h

Nikšićanin Stefan Jokić osvojio je 38 medalja za šest godina koliko je član Sportsko-rekreativnog društva (SRD) Specijalna olimpijada Nikšić.

Poslednje medalje - zlatnu i srebrnu, osvojio je prije nekoliko dana na Specijalnoj olimpijadi u Podgorici, gdje je održano prvenstvo u unified (inkluzivnom) stonom tenisu.

Njegovi treneri Radovan Dragnić i Miloš Perović ističu da je najbolji u atletici. Stefan kaže da je u stonom tenisu jednako dobar, a bavi se i fudbalom, košarkom i pikadom.

"Stefan je najistaknutiji sportista Specijalne olimpijade Nikšić. Najbolji je u atletici, u trčanju na 100 metara i u svojoj diviziji skoro uvijek je osvajao prvo mjesto“, kazao je Dragnić koji je i predsjednik nikšićke Specijalne olimpijade.

Stefan ističe da sve sportove kojima se bavi podjednako voli, da su roditelji ponosni na njega i da mu društvo svaki uspjeh čestita.

"Radujem se svakoj medalji koju osvojim, a posebno onoj koju sam nedavno dobio kada smo se na stadionu 'Sutjeske' takmičili iz atletike, a ja bio prvi“, kaže dvadesettrogodišnjak.

Priča da sa ocem voli da gleda tenis i Novaka Đokovića, da navija za “Crvenu zvezdu“ i "Sutjesku“, a najdraži fudbaler mu je Mesi.

"Svaki dan nešto treniram i to ću i dalje raditi“, kazao je Stefan koji je korisnik Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom.

Upravo Dnevni centar, prema riječima Dragnića, zaslužan je što SRD Specijalna olimpijada postoji, a na pomoći i saradnji zahvalni su Ministarstvu sporta i Specijalnoj olimpijadi Crne Gore, kao i školama „Dušan Bojović“, “Olga Golović“ i Ekonomskoj, sa kojima imaju dobru saradnju.

Pored Dragnića i Perovića, licencirani trener Specijalne olimpijade je i Radojka Koprivica.

Dragnić kaže da se nada da će Nikšić postati fudbalski centar Specijalne olimpijade, ali i da će Stefan, koji je jedan od potencijalnih kandidata, učestovati na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade u Abu Dabiju, u martu 2019.

"Cilj nam je da naredne godine u Specijalnu olimpijadu uključimo sve škole iz Nikšića i djecu koja su uključena u inkluzivno obrazovanje“, kazao je Dragnić.

Preporučujemo za Vas