Aerodrom Podgorica od početka godine opslužio preko milion putnika

179 pregleda 1 komentar(a)
Aerodrom Podgorica milioniti putnik, Foto: Aerodromi Crne Gore
Aerodrom Podgorica milioniti putnik, Foto: Aerodromi Crne Gore
Ažurirano: 07.12.2017. 15:12h

Aerodrom Podgorica prešao je cifru od milion opsluženih putnika u jednoj godini, prvi put u istoriji, saopšteno je iz kompanije.

Milioniti putnik Igor Perišić, stigao je avionom Austrian Airlinesa iz Beča, a ispred aviona sačekao ga je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić, direktor Aerodroma Podgorica Dragan Milanović i direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić.

Perišiću, koji više od 15 godina živi u Švajcarskoj, a došao je da posjeti porodicu, uručen je vaučer za vikend u hotelu Hilton, crnogorska vina kao i monografija Crne Gore.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što je nakon tivatskog i podgorički aerodrom prešao tu magičnu brojku od milion opsluženih putnika. Ovo je uspjeh svih nas, a prije svega želim da se zahvalim radnicima Aerodroma Podgorica koji tokom cijele godine rade kako bi se naš svaki putnik osjećao i komforno i bezbjedno. Godina na izmaku je godina rekorda ali s obzirom na najave, 2018-ta će je nadmašiti", rekao je Orlandić.

Iz Aerodroma Crne Gore je saopšteno da je od početka godine na oba crnogorska aerodroma opsluženo 2.110.000 putnika, a obavljeno je preko 13.000 letova.

"Očekujemo do kraja godine oko 2.200.000 opsluženih putnika, što je za oko 315.000 više nego 2016.godine", navodi se u saopštenju Aerodroma.

Bonus video: