NOVAC ZA KUPOVINU MAGNETA

Obezbijeđeno 400.000 eura za Institut za bolesti djece

Ministar Hrapović je kazao da je zdravstvenom sistemu neophodno stalno unaprjeđenje tehnoloških kapaciteta, naročito u ustanovama koje pružaju visoko specijalizovanu dijagnostiku i liječenje
0 komentar(a)
KCCG
KCCG
Ažurirano: 07.12.2017. 14:44h

Udruženje privrednika Abu Dabija obezbijedilo je 400 hiljada eura za kupovinu magneta za potrebe Instituta za bolesti djece (IBD), rekao je ministar Zdravlja Kenan Hrapović.

On je kazao da je Vlada danas usvojila informaciju o potrebi nabavke i obezbjeđenju sredstava za nabavku magneta za potrebe IBD, sa predlogom ugovora između Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Udruženja privrednika Abu Dabija.

Hrapović je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade kazao da je zdravstvenom sistemu neophodno stalno unaprjeđenje tehnoloških kapaciteta, naročito u ustanovama koje pružaju visoko specijalizovanu dijagnostiku i liječenje.

Međutim, kako je naveo, u uslovima ograničenih raspoloživih finansijskih sredstava koja se izdvajaju za zdravstvo, veoma je teško odgovoriti svim zahtjevima za nabavku neophodne medicinske opreme aparata.

„Zato sa zadovoljstvom možemo reći da je Udruženje privrednika Abu Dabija obezbijedilo 400 hiljada eura za kupovinu magneta za pedijatrijske pacijente. Već je uplaćeno oko 300 hiljada na posebni račun koji je KCCG otvorio za ove potrebe“, kazao je Hrapović.

Prema njegovim riječima, današnjim usvajanjem Informacije i Predloga ugovovora o donaciji, stekli su se uslovi za njegovo potpisivanje i obezbjeđivanje ostatka novca.

Hrapović jekazao da je ova donacija veoma značajna, naročito ako se ima u vidu da je ta vrsta magneta namijenjena za potrebe sve djece sa teritorije Crne Gore koja imaju potrebu za tim vidom dijagnostike.

„Uvjereni smo da ćemo novom opremom i aparatima biti u mogućnosti da u narednom periodu našim najmlađim pacijentima povećamo dostupnost i pružimo još kvalitetniju zdravstvenu zaštitu“, dodao je Hrapović.

Preporučujemo za Vas